Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten úgy alkotott meg téged, hogy halld a hangját

2013. július 28. 03:00 - gyanus

 "Isten szól - néha így, máskor másképpen - bár az emberek lehet, hogy nem értik."         (Jób 33:14, NCV fordítás)

A Biblia ezt mondja a Jób 33:14-ben: "Isten szól - néha így, máskor másképpen - bár az emberek lehet, hogy nem értik." (NCV fordítás)

Isten úgy alkotott meg téged, hogy halld a hangját. Bizonyos értelemben van egy "vevőkészülék" benned, ami lehetővé teszi, hogy vezetést kapj Istentől.

Milyen csatornákat használ Isten?

Leginkább a Biblián keresztül szól. Ezért kell olvasnunk a Bibliát minden nap. Isten akarata Isten Igéjében található meg.

Isten szólhat keresztény és Istennel élő kapcsolatban álló bibliatanítókon keresztül is. Történt már veled, hogy gyülekezetben vagy bibliaórán voltál, és úgy érezted, mintha a pulpitusról pont hozzád beszéltek volna? Ilyenkor Isten valóban egyenesen hozzád beszél!

Isten más keresztényeken keresztül is szólhat. Ő még rajtad keresztül is tud szólni. Ha ráhangolódsz és tanulmányozod az Igéjét, Isten néha arra fog használni, hogy olyan dolgokat mondj más embereknek, amiket Ő szeretne. Ez nem valami különleges dolog, nem csak a gyülekezeti pásztorok kiváltsága; Isten minden hívő által tud szólni.

Isten még a körülményeiden és a fájdalmaidon keresztül is szólhat. Isten mindig szól. De nekünk figyelnünk kell rá. Hangolódj rá Istenre, és Ő vezet majd a jó úton.

Beszéljünk róla

  • Mit kell változtatnod az Istennel töltött időddel kapcsolatban ahhoz, hogy jobban rá tudj hangolódni Istenre, és halld a hangját?
  • Isten hogyan használhatna ma téged arra, hogy másokhoz szóljon rajtad keresztül?
  • Isten hogyan használhatja a körülményeidet, hogy szóljon hozzád?   

(Rick Warren, Daily Hope, 2013. 07. 21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása