Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz napról-napra

2013. október 19. 03:00 - Mike Zsuzsi

”Semmiért se aggódj, inkább mindenért imádkozz. Mond el Istennek, hogy mire van szükséged, és köszönj meg neki mindent, amit érted tett... irányítsd a gondolataidat igaz, becsületes, tiszta, szeretetreméltó és nagyszerű dolgokra. Olyasmikről gondolkozz, amik kiválóak és dicséretre méltóak.” (Filippi 4:6,8 NLT fordítás)

38928_414426787_big.jpg

Isten azt szeretné, hogy naponta rábízd magad: "Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma." - nem a következő héten, nem a következő évben, sem a következő hónapban, hanem egyszerre csak egy nap.

A Filippi 4:6,8 rávilágít négy dologra, amit azért kell tennünk, hogy napi szinten bízzunk Istenben: ”Semmiért se aggódj, inkább mindenért imádkozz. Mond el Istennek, hogy mire van szükséged, és köszönj meg neki mindent, amit érted tett... irányítsd a gondolataidat igaz, becsületes, tiszta, szeretetreméltó és nagyszerű dolgokra. Olyasmikről gondolkozz, amik kiválóak és dicséretre méltóak.” (NLT fordítás)

  1. Semmiért se aggódj! Miért olyan nagy ügy az aggódás? Mert az aggodalom nem csak egy rossz szokás, hanem bűn. Isten megtartja az ígéreteit és bízhatsz abban, hogy Ő gondoskodni fog rólad. "Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." (Máté 6:34)

  2. Imádkozz mindenért! Az ima meg tudja változtatni a dolgokat. A Róma 8:32 ezt írja: "Aki az Ő tulajdon Fiát nem kímélte, hanem őt mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk mindent vele együtt?" Isten megoldást adott a legnagyobb problémádra - az üdvösség kérdésére - amikor elküldte Jézust, hogy meghaljon érted. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon érted, nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy minden más problémádról is gondoskodjon?

  3. Légy hálás Istennek mindenért! Bármi is történjen, te adj hálát! A Biblia nem azt mondja, hogy minden dologért, hanem, hogy minden körülményben adj hálát. Nem kell hálásnak lenned az életedben lévő rossz dolgokért, nem kell hálát adj a gonoszért. Nem kell köszönetet mondanod a rákért, egy balesetért, a háborúkért vagy a bántalmazásért. Isten mégis azt mondja, hogy minden körülményben adjatok hálát. Miért? Mert tudod, hogy Isten gondot fog viselni rólad, be fogja tölteni a szükségeidet és segíteni fog neked. 

  4. Gondolkozz helyes dolgokról! Isten elénk ad egy listát, amiről gondolkozhatunk. Olyan dolgok ezek, amelyek igazak, becsületesek, tiszták, szeretetreméltóak, nagyszerűek, kiválóak és dicséretesek. 

Hol találsz tiszta és kedves dolgokat, hogy azokon gondolkozz? A filmekben? Nem hiszem. A tévében? Nem. Tiszta, kedves és dicséretreméltó dolgokat egyedül Isten Igéjében fogsz találni. Olvasnod és tanulmányoznod kell, igeverseket tanulnod és megtöltened az elmédet vele. Az Ézsaiás 26:3 ezt mondja: ”Tökéletes békében tartod mindazokat, akik Benned bíznak, akiknek a gondolatai rád irányulnak.” (NLT fordítás)

Beszéljünk róla:

  • Hová kalandoznak el leggyakrabban a gondolataid?
  • Milyen helyzetben kell ma hálát adnod Istennek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.12)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása