Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha meg akarsz gyógyulni, el kell kezdened beszélni

2013. október 24. 03:00 - FHanna

"Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." Jakab 5:16

A gyógyulás ott kezdődik, hogy kimutatod a fájdalmad. A Biblia azt írja: "Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." Ezért hadd kérdezzelek meg: Azt szeretnéd, hogy megbocsáttassanak a bűneid vagy, hogy érzelmileg meggyógyulj?

Ha csak azt akarod, hogy megbocsáttassanak a bűneid, akkor valld meg Istennek őket. De, ha túl akarsz lendülni rajta és vinni előre az életed, akkor meg kell, hogy gyógyulj. El kell mondanod valaki másnak is.

Azt kérdezed, "Miért? Miért tesszük ezt? Miért akarja Isten, hogy mást is belerángassak?" Elmondom miért. Mert Isten tudja, hogy a problémád gyökere kapcsolati. Te észre sem veszed ezt. A másokkal való elrontott kapcsolataid adják a problémáid gyökerét.

Amikor nincs egy olyan ember az életünkben, akivel teljesen őszinték vagyunk, akkor maszkokat viselünk. Megjátszunk és színlelünk dolgokat, nem vagyunk őszinték egymással, játszadozunk egymással és képmutatóak vagyunk. Úgy teszünk, mintha mindent a kezünkben tartanánk, de mindenki tudja, hogy nem így van. Úgy teszünk, mintha rendben lenne, pedig nincs.

Mi lesz a következménye? Elszigetelődsz másoktól. Ez a helyzet megelőzi a bizalmasságot. Távol tart a szeretet legmélyebb szintjétől. Nem tudsz teljes szívből szeretni, ha bűn van a szívedben.

Olyan beteg vagy mint a titkaid. Az a helyzet, hogy minél többet rejtegetsz, annál betegebb leszel. Másrészről, az érzelmeid kinyilvánításával kezdődik a gyógyulás. Mikor találsz valakit, akiben megbízol, aki figyel rád és megosztja veled az érzéseit, tudod mi történik? Rájössz, hogy másoknak is vannak nagy problémái - gyakran ugyanazok, mint a tiéd.

Van valami abban, hogy megvallanak dolgokat egymásnak az emberek, ami kinyitja a zárat. Mikor kiengeded a mumust a szekrényből, akkor hirtelen már nem is tűnik olyan nagynak az a mumus.

Ha meg akarsz gyógyulni, akkor nem rejtegethetsz tovább. Az, amiről azt szeretnéd, hogy senki meg ne tudja, az a terület, ahol Isten a legnagyobb kegyelmet, irgalmat és gyógyulást akarja neked hozni.

Beszéljetek róla:

  • Kivel oszthatnád meg a bűneidet és érzéseidet?
  • Ki bízik meg benned annyira, hogy ezt ő veled tegye me?
  • Jó hallgatónak tartod magad? Hogy fejlődhetnél ebben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása