Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csatlakozz az Egyházhoz

2013. november 05. 03:00 - zsófi68

"Istené a dicsőség az egyházban és Jézus Krisztusban mindörökre, örökkön örökké! Ámen." (Ef 3,21 TEV fordítás)

header_join_christ_church - Copy.jpg

Isten dicsőségére mutathatsz rá azzal, hogy csatlakozol Isten családjához. Az Efézusiakhoz írt levélben is azt olvassuk: "Istené a dicsőség az egyházban és Jézus Krisztusban mindörökre, örökkön örökké! Ámen." (TEV fordítás)

A Biblia azt írja, hogy egy nap eljön egy új menny és egy új föld. Az egyetlen dolog, ami örökké tart, az Isten családja.

Ezer év múlva, ha még mindig fog létezni a Föld, nem lesz Microsoft, nem lesz Hollywood, nem lesz Amerikai Egyesült Államok, mert nincs földi királyság, mely örökké tartana. Mindazok a dolgok, amikről ma azt gondoljuk, hogy nagyszerűek, nem fognak létezni.

De még mindig létezni fog Isten családja. Isten népe fennmarad. Ez az egyetlen dolog, ami örökké fennmarad.

Szükséges, hogy találj egy helyi gyülekezetet, ahol szeretnek, ahol segítenek növekedni a Biblia ismeretében. Szükséges, hogy rátalálj lelki családodra. Kell, hogy megtaláld a helyet, ahol adhatsz, ahol megoszthatod tehetségedet másokkal, és hasznodra válhatnak mások képességei.

Csatlakozz egy helyi gyülekezthez. Miért? Mert ez túl fog élni minden mást, amit teszel.

Nem kisebbet állítok, mint azt, hogy csatlakozni egy lelki közösséghez talán a legjelentősebb dolog, amit életedben teszel. Mert amit az egyház a világ jobbá tételéért tesz, az túl fog élni minden más dolgot, amit teszel. Ez az egyedüli, ami örökké fenn fog maradni, mert az egyházban mindig megváltoznak az életek.

Csak két dolog van, ami örökké fennmarad: Isten Igéje és Isten népe.

Beszéljünk róla:

  • Ha nem vagy egy helyi gyülekezet tagja, milyen lépéseket kell tenned, hogy engedelmeskedj Isten akaratának?
  • Ha tagja vagy a helyi gyülekezetnek, hogyan használod ajándékaidat és képességeidet mások szolgálatára az egyházon és a közösségen belül?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása