Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sátán fél a tisztaságra való törekvéstől

2013. május 12. 03:00 - *Agota*


"Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel..." (Efézus 6:14)

belt.jpeg

Nem kell semmi rosszat csinálnunk ahhoz, hogy a sátán támadjon. Ő ezzel tölti az idejét. Ezzel foglalkozik. A Biblia a "testvéreink vádlója"-nak hívja (Jelenések 12:10). Semmi többet nem akar, mit megtámadni azokat, akik szeretik Jézust.

Mégis sokszor a tisztátalan életünk nyitja meg a szívünk kapuját a támadásaira. Tudja, hogy ha tisztátalanság segítségével becsúsztatja a lábát a szívünk ajtaján, elvesztünk. El fog gáncsolni minket mindenféle kísértéssel, pornográfiától a filmekig, könyvekig vagy zenéig - bármi olyan dologgal, amely hatékonytalanná tesz minket a királyság befolyásolásával kapcsolatban. 

Ezért nagyon fontos Pál megigazulás páncélja, mikor harcolunk a sátán erőfeszítései ellen. Efézus 6:14 arra ösztönöz minket, hívőket, hogy álljunk meg felövezve a derekunkat igazságszeretettel. 

Egy római katona, aki harcba indul, mindig feltenné a páncélját, hogy megóvja a szívét. Nincs olyan katona, aki anélkül menne harcba, hogy a szívét védelmezze. 

Nekünk sem szabadna. Pál azt mondja, hogy a megigazulás, a tisztaság hajtóereje, a páncélunk. Amikor Istent arra kérjük, hogy tiszta szívet és indítékot adjon, akkor a megigazulás páncélját öltjük magunkra. 

A sátán fél az olyan emberektől, akiknek tiszta szíve van - nem a tökéletes emberektől, hanem azoktól, akik a helyes dolgot akarják tenni és akik az szándékaikat tisztán tartják. Azok akik a tisztaságra törekszenek nem kell, hogy féljenek a sátántól, a sátán fél tőlük. 

Azért azt tudnunk kell, hogy a tisztaság nem tökéletességet jelent. Semelyikünkre nem illik ez a leírás. Isten tiszta indítékot vár el, nem tökéletes tetteket. Ez azt jelenti, hogy ha valamit rosszul teszel, helyre akarod tenni. Nem nyugodhat Isten áldása rajtad, az üzleti életeden, vagy az életed más területén, amíg komolyan nem törekszel a tisztaságra. 

Például, ha megnyitod a szíved a kapzsiságra, egy jól megjárt utat fogsz követni, a rombolás útját. Ha a sátán eléri, hogy többet akarj, eléri azt is, hogy csaljál az adóbevallásoddal. El tudja érni azt, hogy tisztátalan üzleti ügyeket köss. Hagyd a szíved ajtaját nyitva büszkeségből, és a mások tetszésnyilvánítását és dícséretét fogod hajkurászni, nem Istenét. 

Ez semmi jóra nem vezet. Tiszta szív nélkül, a sátánnak könnyű dolga van. Nem kell erősnek lenned, hogy megállj a sátán támadásakor, de meg kell magadat óvnod Isten megigazulás páncéljával. 

Beszéljétek át

Vannak olyan területek az életedben, melyek ki vannak téve a tisztátalanságnak? Miért lehet ez? Mit tudnál ellene tenni?

Kit tudnál az életedbe hívni hogy segítsen abban, hogy felelősé tegyen, hogy olyan tiszta döntéseket hozzál, amik Jézust tisztelik?

Daily Hope by Rick Warren (2013.05.04.)

Szólj hozzá!

Állj készen az igazsággal

2013. május 11. 03:00 - sema22

"Álljatok tehát készen az Igazság Övével felövezve magatokat". (Efézus 6:14a GNT)

A feddhetetlenség fontos dolog. A Biblia azt mondja, hog harcban állunk vezetőkkel szemben, hatalmasságokkal szemben, e világ sötét erőivel szemben.És nem nyerhetünk ezekben a spirituális csatákban amelyek az életünk kisiklásával fenyegetnek, ha nem vagyunk feddhetetlenek.

Alapvető, hogy elkötelezettek vagyunk Isten szavának Igazsága mellett, alkalmazva azt az életünk minden területén, úgymint a morális, anyagiak, kapcsolati és szexuális területén.

Ezért mondja Pál azt, hogy fel kell magunkat övezni az Igazsággal mielőtt szellemi csatába megyünk, amely körülvesz bennünket. Azt mondja: "Álljatok tehát készen az Igazság Övével felövezve magatokat." (Efézus 6:14a GNT)

Az Igazság Öve tart össze mindent. Igazság nélkül az élet darabokra hullik, és szellemi sötétség lepi el.

Az Igazság Övét úgy vehetjük fel, hogy feddhetetlenül élünk. Az angol feddhetetlenség szó alapja az a szó, hogy egész. Nem csak egy szelet torta vagy. Magad vagy az egész torta.

Feddhetetlenül élni nem csak azt jelenti, hogy ismerjük a törvényt, hanem éljük is azt. Mint egy öv stabilitást ad. Egyben tart még a nehéz idők közepette is. Az erőt adja meg a legszükségesebb időkben.

Természetesen a feddhetetlenség nem jelent tökéletességet. Nem tesszük mindig a jót dolgot.Ha a tökéletesség a feddhetetlenség alapja, akkor senki nem felel meg neki. Mindannyian megbotlunk.

Feddhetetlenségben élni azt jelenti, hogy a kívülállóknak bepillantást adok a belső dolgokba. Azt jelenti, hogy azt kapja valaki, amit lát.

Az álszenteskedés nagy ellensége a feddhetetlenségnek. Álszenteskedünk, amikor tudjuk mi az igazság, de nem azt cselekedjük. Amikor azt mondjuk, hogy az pont az ahogyan mi is teszünk.

Ez veszélyes-nagyon veszélyes. A feddhetetlenség hiánya az életed bármely területén sebezhető pont a Sátánnak nyilainak. Valójában az a pillanat amikor elkezded az életedet darabolni kis részekre-például gyülekezeti élet, családi élet, szexuális élet-akkor elveszítetted a feddhetetlenségedet. Nem ugyanúgy élsz az életed minden területén.

Megterhel az élet? Úgy érzed a sötétség fog nyerni az életedben? Ha kettős életet élsz, akkor biztosan. Vizsgád meg a feddhetetlenségedet. Tégy úgy az életed minden területén, ahogyan Isten Szava tanítja, és ne csak akkor és ott, ahol kényelmes. Ilyen feddhetetlenség nélkül nincs is rá remény.

Beszéljünk róla:

- Életed melyik területén a legkönnyebb, vagy a legnehezebb Isten Szava szerint élni?

-Hogyan kell dolgoznod a Krisztussal való kapcsolatodon ahhoz, hogy a külső emberek számára is látható legyen az erős hitben járás?

(Daily Hope By Rick Warren 2013.05.04)

Szólj hozzá!

Sátán valós

2013. május 10. 03:00 - Lilla:)

"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

(Efézus 6:12.)

snake_and_cross_clip_art_18839.jpg

Van egy ellenséged - és az nem az, akinek gondolod. Nem az az ember, akivel versengsz a munkahelyeden. Nem a bonyolult szomszéd az. Nem az ex-nejed, vagy ex-férjed. Nem a közösséged azon csoportja, akik veled szemben nem biblikusan viselkednek.

Az ellenséged nem hús és vér.

"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Efézus 6:12.)

A csatát Sátánnal vívod.

Az egyik ok, amiért olyan gyakran belesétálunk a bátortalanságba és legyőzöttségbe, hogy nem értjük igazán kivel is harcolunk. Nem értjük, ki az igazi ellenségünk. Hibáztatjuk a gazdaságot, a politikai hovatartozást, csoportokat, vagy az embert az utcán, akit ki nem állhatunk.

Mindenkit hibáztatunk, kivéve azt, akit a Biblia tolvajnak és hazugnak hív, aki tönkretesz mindenkit, aki szereti és követi Jézust.

Hogy győzedelmeskedj az életedben, keresd meg, mi az ami lehúz téged; el kell kezdened az igazi ellenséggel harcolni.

Amikor ezt teszed, tartsd észben a következő igazságot: amikor harcolsz, az igazi ellenséged a Sátán.

Semmi esélyed a Sátánnal szemben. Olyan, mintha befőttes gumival lövöldöznél egy hadihajóra. Jézus nélkül semmi reményed nem lehet, hogy legyőzd a Sátán életedre gyakorolt hatását.

Akárkit használhat a Sátán; elültethet gondolatokat keresztények fejében ugyanúgy, mint nem keresztényekben. Mindannyian lehetünk az ő játékszerei. Ruházd fel magad Isten fegyverzetével. (lásd az Efézus 6:10-17.)

Nem minden szellemi dolog jó. Van szellemi világosság és szellemi sötétség. Ne ess abba a hazugságba, hogy minden út Istenhez vezet. Jézus mondja: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (János 14:6.)

Sátán nem játszik igazságosan. Nem üthet meg téged, így inkább elbátortalanít és depressziós gondolatok ültet a fejedbe. Cselekvés közben kell elkapnod, közöld vele, hogy tudod honnét jönnek ezek a gondolatok és kérd Jézus segítségét!

Sátán valós. Ő az az ellenség, aki rombolja az életed, de van jó hír: semmi esélye Jézussal szemben.

Beszéljetek róla:

  • Kit tartasz az ellenségednek? Mik azok a gondolatok, amik megfordultak a fejedben mostanában és tudod, hogy a Sátántól jöttek?
  • Mit fogsz tenni, hogy fel vedd a kesztyűt ezekkel a gondolatokkal szemben és megőrízd az elméd?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.05.03.)

Szólj hozzá!

A harc, amelyben győzelemre születtél

2013. május 09. 03:00 - rorsy

"Az aki bennetek van, nagyobb, mint aki a világban van." (1Ján 4,4b)

Bár nem akartad, tudtodon kívül, egy harcmezőre születtél. Mielőtt megszülettél már elkezdődött és jóval a halálod után is a kozmikus csata még mindig zajlani fog majd az univerzumban. Nem menekülhetsz el a csata elől, ami Isten és a Sátán között zajlik, jó és rossz háborújától - akkor sem, ha nem veszel tudomást a létezéséről.

Nagyon fontos számunkra felismerni, hogy Isten és a Sátán nem egyenlő ellenfelek. Isten mindenféleképpen sokkal hatalmasabb. Egy nap Isten véglegesen le fog számolni Sátánnal. De addig, megengedi, hogy eldöntsük mi melyik oldalon akarunk állni.

Az ember gyakran kockáztat ebben a kozmikus csatában. Sátán nem tudja Istent bántani. Mit teszel valakivel, akit nem tudsz bántani? Bántod a gyermekeit. Hát, Sátán is így csinálja: téged akar.

A rossz hír az, hogy egy csatába születettél. De van jó hír is. Egy eldöntött csatába születtél. A Biblia azt mondja: "Az, aki bennetek van, nagyobb, mint az, aki a világban van." (1Ján 4,4b)

Sátán nem fél tőled, attól fél, aki benned él - Istentől.

A Szentlélekkel, aki benned él, többé nem kell már a Sátántól félj. Te a győztes oldalon állsz. Élj ennek megfelelően!

Beszéljetek róla:

  • Honnan ismered fel az igazságot, ami a szellemi harcban megváltoztatja az életszemléletedet?
  • Segít szembenézni a félelmeiddel az a tudat, hogy a szellemi harcban győztes vagy?

Rick Warren, 2013.05.02.

Szólj hozzá!

Változtass valamin, változtass magadon

2013. május 08. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Vizsgáljuk meg utainkat és forduljunk vissza az Úrhoz." Jeremiás siralmai 3:40 MSG fordítás

734582_10151263636569811_612971349_n.jpg

Nem tudsz mindent megváltoztatni, de magadat igen.

Amikor úgy érzed, hogy az életed darabokra hullik, teljesen megváltoztatja a helyzetedet az, hogy tudod, hogy min tudsz változtatni és min nem.

Nem tudod megváltoztatni a múltadat. Nem tudod megváltoztatni a szüleidet vagy azokat az ajándékokat és képességeket, amelyeket Istentől kaptál vagy nem kaptál. Nem tudsz változtatni azon a fogyatékosságon sem, amit kaptál, ahogy egy halott szerettedet sem tudod visszahozni. 

El is fogadhatod ezeket a dolgokat. A problémák közepette békét fogsz találni, amikor elfogadod azt, amin nem tudsz változtatni. Ellenkező esetben önmagadat és szeretteidet is nyomorúságos helyzetbe hozod.

Sok mindenen nem tudsz változtatni, de van egy fontos dolog, amin tudsz: önmagadon.

Amikor Jeremiás élete szétesett, akkor írta a Jeremiás siralmai 3:40-ben: "Vizsgáljuk meg utainkat és forduljunk vissza az Úrhoz." 

Ami az életedben éppen történik az nincs egyetértésben Isten akaratával? Attól függően, hogy hogyan reagálunk, a krízisek segítenek nekünk abban, hogy megtanuljunk arra fókuszálni, ami igazán számít: Jézusra.

Ahhoz, hogy életedet Isten útja után igazítsd, olyan szintű önvizsgálatra van szükséged, ami a zsigereidig hatol. Életed minden területén kell készítened egy leltárt. Alaposan nézd meg az Istennel, a társaddal, a gyermekeiddel és munkatársaiddal való kapcsolatodat. Vizsgáld meg a sérelmeket, a szokásokat és a csalódásokat, amelyek letörnek. Ne zárj ki semmit: vizsgálj meg mindent!

Ez nem könnyű. Zavarossá válhat. Mindig nehéz elfordulni a bűntől, főleg amikor épp lerombol bennünket. De másképp nem találsz gyógyulást. A gyógyulás megbánás nélkül nem tart sokáig. Amikor az életed épp szétesik, az lesz a kísértésed, hogy megsirasd életed minden területét. Ez időpocséklás. Nem tudsz mindent megváltoztatni - de önmagadon tudsz változtatni. És amikor az életed épp széthullik, ez mindent jelenthet.

Beszéljünk róla:

  • Melyik az az egy területe az életednek, amelyet most megváltoztatva pozitív hatást érnél el önmagadnál és másoknál is?
  • Ki tud neked abban segíteni, hogy feltegye a nehéz kérdéseket a prioritásodról, a kapcsolataidról, a titkos bűneidről, miközben egy lelki leltárt készítesz az életedről?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 05. 01.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása