Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Állj készen az igazsággal

2013. május 11. 03:00 - sema22

"Álljatok tehát készen az Igazság Övével felövezve magatokat". (Efézus 6:14a GNT)

A feddhetetlenség fontos dolog. A Biblia azt mondja, hog harcban állunk vezetőkkel szemben, hatalmasságokkal szemben, e világ sötét erőivel szemben.És nem nyerhetünk ezekben a spirituális csatákban amelyek az életünk kisiklásával fenyegetnek, ha nem vagyunk feddhetetlenek.

Alapvető, hogy elkötelezettek vagyunk Isten szavának Igazsága mellett, alkalmazva azt az életünk minden területén, úgymint a morális, anyagiak, kapcsolati és szexuális területén.

Ezért mondja Pál azt, hogy fel kell magunkat övezni az Igazsággal mielőtt szellemi csatába megyünk, amely körülvesz bennünket. Azt mondja: "Álljatok tehát készen az Igazság Övével felövezve magatokat." (Efézus 6:14a GNT)

Az Igazság Öve tart össze mindent. Igazság nélkül az élet darabokra hullik, és szellemi sötétség lepi el.

Az Igazság Övét úgy vehetjük fel, hogy feddhetetlenül élünk. Az angol feddhetetlenség szó alapja az a szó, hogy egész. Nem csak egy szelet torta vagy. Magad vagy az egész torta.

Feddhetetlenül élni nem csak azt jelenti, hogy ismerjük a törvényt, hanem éljük is azt. Mint egy öv stabilitást ad. Egyben tart még a nehéz idők közepette is. Az erőt adja meg a legszükségesebb időkben.

Természetesen a feddhetetlenség nem jelent tökéletességet. Nem tesszük mindig a jót dolgot.Ha a tökéletesség a feddhetetlenség alapja, akkor senki nem felel meg neki. Mindannyian megbotlunk.

Feddhetetlenségben élni azt jelenti, hogy a kívülállóknak bepillantást adok a belső dolgokba. Azt jelenti, hogy azt kapja valaki, amit lát.

Az álszenteskedés nagy ellensége a feddhetetlenségnek. Álszenteskedünk, amikor tudjuk mi az igazság, de nem azt cselekedjük. Amikor azt mondjuk, hogy az pont az ahogyan mi is teszünk.

Ez veszélyes-nagyon veszélyes. A feddhetetlenség hiánya az életed bármely területén sebezhető pont a Sátánnak nyilainak. Valójában az a pillanat amikor elkezded az életedet darabolni kis részekre-például gyülekezeti élet, családi élet, szexuális élet-akkor elveszítetted a feddhetetlenségedet. Nem ugyanúgy élsz az életed minden területén.

Megterhel az élet? Úgy érzed a sötétség fog nyerni az életedben? Ha kettős életet élsz, akkor biztosan. Vizsgád meg a feddhetetlenségedet. Tégy úgy az életed minden területén, ahogyan Isten Szava tanítja, és ne csak akkor és ott, ahol kényelmes. Ilyen feddhetetlenség nélkül nincs is rá remény.

Beszéljünk róla:

- Életed melyik területén a legkönnyebb, vagy a legnehezebb Isten Szava szerint élni?

-Hogyan kell dolgoznod a Krisztussal való kapcsolatodon ahhoz, hogy a külső emberek számára is látható legyen az erős hitben járás?

(Daily Hope By Rick Warren 2013.05.04)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása