Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

3 lépés a szellemi növekedéshez

2013. január 20. 03:00 - gyanus

"Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - az Egyszerű fordítás szerint).

grow.gif

Amikor az Istennel való járásodra gondolsz, vannak olyan napok, amikor talán ezen tűnődsz: "Miért ilyen nehéz ez? Még mindig rengeteg problémával küzdök, mikor lesz végre minden rendben?"

Pásztorként az utam során megtanultam, hogy a szellemi növekedés sokszor olyan, mint amit a természetben látunk - a legjobb gyümölcs lassan érlelődik meg. János 12:24-ben Jézus azt mondja: "Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - egyszerű fordítás szerint).

A probléma az, hogy hajlamosak vagyunk a türelmetlenségre, ezért kiássuk a magot, hogy megnézzük hogy áll a gyümölcs fejlődése, és ez lassítja a növekedésünket. Ha nem látsz annyi gyümölcsöt, mint amennyit szeretnél, ne ess kétségbe! A növekedés időbe telik.

Beszéljünk róla!

Próbáld ki ezeket a lépéseket a szellemi növekedésed érdekében:

  • Tápláld a növekedést Isten Igéjével - Tudom, hogy eddig is tetted ezt, de amikor Isten ígéreteit olvasod újra és újra, ez segít emlékezned arra, hogy Ő munkálkodik, még akkor is, ha nem látod Őt dolgozni: "A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" (Zsidók 11:1).
  • Működj együtt Istennel, ahogy megmetsz téged - Dicsérd Istent a munkájáért, amit az életedben tesz, és emlékezz rá, hogy: "..termő vesszőimet viszont megmetszi és megtisztítja, hogy még bőségesebb és jobb termést hozzanak" (János 15:2 b - az egyszerű fordítás szerint).
  • Imádkozd végig a "gyümölcs-listát" - Imádkozd végig a Galata 5:22-23-ban lévő "gyümölcs-listát". Az új fordítású Bibliában így olvasható ez: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, és mértéktartás. Kérd Istent, hogy segítsen, hogy ez a gyümölcs növekedhessen az életedben.

Rick Warren, Daily Hope, 2013.1.13.

Szólj hozzá!

Kérd és várd Isten segítségét!

2013. január 19. 03:00 - janosh

 „De az én Uram, az ÚR, megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban. Olyanná tettem arcomat, mint a kovakő, mert tudom, hogy nem vallok szégyent.” Ézs 50:7

waitprayerbible.png

Amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten hall téged. Nem tudom ennél egyszerűbben elmondani ezt.

Számíts rá, hogy Isten válaszolni is fog az imádságodra. Itt kerül előtérbe a hit: folyamatosan várakozol arra, hogy Isten cselekedjen.

Az Istenre való várakozás soha sem elpazarolt idő. Sőt, ez sokkal inkább egyfajta befektetés a saját életedre nézve: segít Istenre összpontosítani és az örökkévalóság fényében élni az életed.

A kapkodás az imádság halála. Néha előfordul, hogy azért nem hallod meg Isten hangját, mert nem vártál rá elég ideig. Azt szeretné, ha figyelmesen hallgatnál.

A Biblia azt mondja, hogy három dologra kell odafigyelned várakozás közben:

  • Várj csendben – „Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet.” Zsolt 52:6
  • Várj türelmesen – „Légy csendben, és várj az ÚRra!” Zsolt 37:7
  • Várj kitartóan – „Emlékezzetek csodatetteire, amelyeket véghezvitt, csodáira és döntéseire” Zsolt 105:5

Beszéljünk róla:

  • Mit gondolsz erről az állításról: amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten meghallgat téged.
  • Gondolkodj azon, hogy melyek azok a dolgok, amelyek meggátolnak abban, hogy várakozz Istenre. Mi teszi azokat annyira fontossá? Milyen változásokra lenne szükséged?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.01.12.)

Szólj hozzá!

Félelmeidet hitre cseréld

2013. január 18. 03:00 - husztin

Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (Jer.Sir. 3:22-23 MBT)


síí.jpg

Isten túláradó módon, egyre jobban és jobban áraszt el az Ő szeretetével ma, holnap sőt örökké. Jeremiás próféta beszél arról, hogy Isten kegyelemmel teljes szeretetének soha nincsen vége. Az Ő szeretete olyan, akár egy csésze kávé, amelyik nem ürül ki és minden reggel frissen kínálják fel.
Mivel minden új nap Isten felkínálja az Ő kegyelmét, soha nem juthatsz el odáig, ahol az Ő szeretete kifogyna. Ez azt jelenti, hogy soha nem tudod úgy elrontani, hogy Isten elhagyjon. Ő a második esélyek Istene! Ha bizonytalan vagy abban, hogy Isten meg tud bocsátani (vagy már meg is bocsátott) neked azokért a dolgokért, amit a múltban elkövettél, kérd Őt, hogy félelmeidet hitre cserélje át.


Beszéljünk róla:

Isten úgy fog tenni. A héber hűség szó kapcsolatban áll azzal a szóval, hogy ámen, aminek a jelentése az, hogy „úgy legyen”. Amikor befejezed az imádságodat azzal, hogy „ámen”, akkor tulajdonképpen szó szerint elismered, hogy Isten elég hűséges ahhoz, hogy úgy cselekedjen.
Hogyan változtatnál az imádságodon, ha tudod azt, hogy Isten ennek alapján akar cselekedni?

(Daily Hope by Jon Walker, 2013.01.11.)

Szólj hozzá!

Isten határozza meg, ki vagy, egyedül Isten

2013. január 17. 03:00 - FodorImi

„Saját tulajdonaként azonosított minket azáltal, hogy a Szent Szellemet a szívünkbe helyezte. (2Korinthus 1:22 – NLT fordítás)

godsframe.jpg

Nem az érzéseid határozzák meg, hogy ki vagy. Nem is mások véleménye. Sem a körülményeid. Nem a sikereid vagy a kudarcaid határoznak meg. Nem az az autó, amit vezetsz, nem az a pénz, amit keresel, nem a ház, amire azt mondod, hogy a tied (pedig valójában a banké).

Isten határozza meg, hogy ki vagy, egyedül Isten. Ő pedig a sajátjaként határoz meg, sajátjaként azonosít. (2Korinthus 1:22)

Az tény, hogy ha nem tudod ki vagy, sebezhetővé tesz arra, hogy más emberek mondják meg, ki vagy. Pedig a sziklaszilárd, evangéliumi igazság az, hogy az vagy, akinek Isten mond téged, és ebben a kérdésben senki másnak nincs szavazati joga.

Jézus képes volt szembenézni küldetésének hihetetlen követelményével, mert pontosan tudta, ki ő. Tudta, hogy fontos Istennek, és ez adott neki magabiztosságot, hogy céltudatosan haladjon, hitben járjon.

Isten értékes, drága gyermeke vagy, és Ő a saját tetszésére teremtett téged. Mivel Krisztussal vagy azonosítva, a Szent Szellem ereje van benned.

Beszéljünk róla:

Mivel Isten határozza meg, ki vagy, nem kell elfogadnod, mások hogyan határoznak meg, milyen címkéket ragasztanak rád.

  • Kérd Istent, segítsen elhinni és elfogadni azt, amit ő mond rólad.
  • Hogyan változhatna meg az életed, ha teljesen elfogadnád, hogy Isten az Ő tetszésére teremtett téged?


(Daily Hope by Jon Walker – 2013.01.10.)

Szólj hozzá!
Címkék: önazonosság

A döntéseid erősebbek a körülményeidnél

2013. január 16. 03:00 - kohutnemarti

"Hiszen mindenkinek saját magáért kell felelősséget vállalnia." Galata 6:5 (EFO)

simplify.jpg

A döntéseid sokkal erősebbek a körülményeidnél. Talán nem tetszik, hogy ilyen bonyolulttá vált az életed... De néhány kivételtől eltekintve, senki nem kényszerít téged arra, hogy bonyolítsd.

Megvan a hatalmad, lehetőséged, hogy egyszerűsítsd az életed. Valójában, Isten azt várja, hogy vállaljuk a
felelősséget az életünkért és gondosan válogassuk meg, mivel töltjük az időnket.

Pont elegendő időd van arra, hogy Isten akaratát megtedd, amíg itt, a földön élsz. Pontosan elég időt kaptál, hogy betöltsd a célodat. Ha többet próbálsz tenni attól, amit Isten tervezett számodra, természetes, hogy folyamatos időhiányban fogsz szenvedni vagy feszült leszel az időbeosztásod miatt.

Azért imádkozom, hogy szabadulj fel a stressz alól és éld át az elégedettség új érzését, miközben csupán azokat a dolgokat végzed, amire Isten teremtett téged.

Beszéljünk róla:

  • Készíts listát azokról a tevékenységekről és kötelezettségekről, amik stresszt okoznak számodra. Kérd Isten segítségét abban, hogy meglásd, melyek azok a dolgok az időbeosztásodban, amit ő soha nem is szánt neked.
  • Isten pont elég időt ad neked arra, hogy megtedd az ő akaratát, amíg itt, a földön élsz. Kérd Istent, hogy mutassa meg, mire kell összpontosítanod és mire fordítsd az energiádat.

Daily Hope by Rick Warren (2013. 01. 09.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása