Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

3 lépés a szellemi növekedéshez

2013. január 20. 03:00 - gyanus

"Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - az Egyszerű fordítás szerint).

grow.gif

Amikor az Istennel való járásodra gondolsz, vannak olyan napok, amikor talán ezen tűnődsz: "Miért ilyen nehéz ez? Még mindig rengeteg problémával küzdök, mikor lesz végre minden rendben?"

Pásztorként az utam során megtanultam, hogy a szellemi növekedés sokszor olyan, mint amit a természetben látunk - a legjobb gyümölcs lassan érlelődik meg. János 12:24-ben Jézus azt mondja: "Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - egyszerű fordítás szerint).

A probléma az, hogy hajlamosak vagyunk a türelmetlenségre, ezért kiássuk a magot, hogy megnézzük hogy áll a gyümölcs fejlődése, és ez lassítja a növekedésünket. Ha nem látsz annyi gyümölcsöt, mint amennyit szeretnél, ne ess kétségbe! A növekedés időbe telik.

Beszéljünk róla!

Próbáld ki ezeket a lépéseket a szellemi növekedésed érdekében:

  • Tápláld a növekedést Isten Igéjével - Tudom, hogy eddig is tetted ezt, de amikor Isten ígéreteit olvasod újra és újra, ez segít emlékezned arra, hogy Ő munkálkodik, még akkor is, ha nem látod Őt dolgozni: "A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" (Zsidók 11:1).
  • Működj együtt Istennel, ahogy megmetsz téged - Dicsérd Istent a munkájáért, amit az életedben tesz, és emlékezz rá, hogy: "..termő vesszőimet viszont megmetszi és megtisztítja, hogy még bőségesebb és jobb termést hozzanak" (János 15:2 b - az egyszerű fordítás szerint).
  • Imádkozd végig a "gyümölcs-listát" - Imádkozd végig a Galata 5:22-23-ban lévő "gyümölcs-listát". Az új fordítású Bibliában így olvasható ez: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, és mértéktartás. Kérd Istent, hogy segítsen, hogy ez a gyümölcs növekedhessen az életedben.

Rick Warren, Daily Hope, 2013.1.13.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása