Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megbocsátás: lehet jól, és rosszul kérni

2014. április 14. 03:00 - gyanus

"Most tehát Isten kijelenti rólunk, hogy nem vagyunk bűnösek az ellene való vétkezésben, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki az Ő jósága által, ingyen elveszi a bűneinket." (Róma 3:24 - szabad fordítás)

Amikor megvallod Istennek bűneidet, Ő nem veti azokat a szemedre, hanem eltörli őket.

De a bocsánatkérésnek van jó és rossz módja. Hadd beszéljek erről a rossz módról.

Először is, ne könyörögj. Isten sokkal inkább meg akar neked bocsátani, mint ahogy te akarod bocsánatát kérni.  Nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád.

Másodszor, ne alkudozz. Az alkudozással csak ezt mondod: "Istenem, ha megbocsátasz, soha többé nem esek ebbe a bűnbe!" Ha ez a terület egy gyengeséged, akkor vissza fogsz térni ehhez a bűnterülethez órákon, napokon belűl. Ne alkudozz Istennel, azt mondva, hogy "Soha többé nem teszem...", mert újra meg fogod tenni.

Harmadszor pedig, ne akard megvesztegetni Istent. A megvesztegetés azt mondja: "Istenem, ha csak ezért az egyért megbocsátasz, akkor én...". Mész minden vasárnap gyülekezetbe. Minden nap olvasni fogod a Bibliát. A tized helyett, 15 százalékot... 20 százalékot fogsz adakozni. Isten nem akarja, és nincs arra szüksége, hogy megvesztegesd.

Nos, akkor mit tegyél?

Ne könyörögj, alkudozz, vagy próbáld megvesztegetni. Csak higgy.

Higgy abban a sok Isten által tett ígéretben, amelyek arról szólnak, hogy ha megvallod a bűneidet, Ő megbocsátja azokat. Pont.

Egy másik nagyszerű ígéret, a Róma 3:24 így szól: "Most tehát Isten kijelenti rólunk, hogy nem vagyunk bűnösek az ellene való vétkezésben, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki az Ő jósága által, ingyen elveszi a bűneinket" (Róma 3:24 - Szabad fordítás).

Tudom, hogy néhányan mit gondoltok: "Rick, nem tudod, hogy mit tettem." És igazad van. Nem tudom mit tettél. Nem kell tudnom, hogy mit tettél. De azt elmondhatom neked, hogy nem számít mit tettél.

Isten feléd történő megbocsátása nem azon alapszik, hogy mennyire kicsi bűnt, vagy nagy bűnt követtél el. Nem számít, hogy mit tettél. Ami számít az az, amit Jézus tett érted. A kereszt teljes egészében erről szól. Amikor Jézus azt mondta: "Elvégeztetett", komolyan is gondolta. Elvégeztetett. Az ár kifizettetett. Megbocsátást nyerhetsz ma.

Beszéljetek róla!

  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy valld meg a bűnödet, ha már úgyis tud mindenről, amit elkövettél?

 

(Daily Hope by Rick Warren - 2014.04.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása