Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha egészséges ételekről van szó - használd a fejedet!

2014. május 03. 03:00 - mintyovanviki

„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne eszetlenül, hanem bölcsen.” (Efézus 5:15)

healthy-food.jpg

A Biblia azt mondja: „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne eszetlenül, hanem bölcsen” (Efézus 5:15).

Az egyik dolog, melyet Erős Dániellé válásod során megtanulsz az, hogy a valódi változás megköveteli, hogy szembenézz az igazsággal.

Minden önromboló magatartás mögött egy hazugság áll, melyet elhiszunk, mint például az, hogy "Bízhatok bármilyen ételben, ami „egészségesnek”, „természetesnek”, „diétásnak” vagy „zsírmentesnek” van címkézve".

Az étkezési szokások megváltoztatása az érett gondolkodással kezdődik. Ha egy étel „egészségesnek” van címkézve, de 20 összetevőt tartalmaz, amelyből 19-et ki sem tudsz mondani, akkor ez a címke hazudik. Képezd magad azzal kapcsolatban, hogy mik a valódi egészséges ételek, mint például a friss zöldségek, a sovány húsok, a diófélék és a gyümölcsök.

Bár ez elsőre bonyolultnak tűnhet, valójában teljesen egyszerű egészségesen táplálkozni. Ha egyszer megtanulod, hogy hogyan ismerd fel a hazug címkéket, erősnek fogod magad érezni ahhoz, hogy a legjobb döntéseket hozd testeddel kapcsolatban.

Isten azt szeretné, hogy „használd a fejedet – és a szívedet – hogy meg tudd különböztetni mi a jó, hogy megvizsgálhatsd a valódi igazságot” (János 17:24, szabad fordítás).

Beszéljetek róla

  • Milyen változásokat kell véghezvinned neked és családodnak ahhoz, hogy a címkeolvasást el tudjátok sajátítani és, hogy Isten bölcsességét tudjátok kérni az egészséges táplálkozás döntéseivel kapcsolatban?

  • Milyen meglepő dolgokat tanultál eddig a hazug címkékről?

  • Gondoljátok át és beszélgessetek erről a megállapításról a kiscsoportotokban: „Ejutottam oda, hogy ezt a folyamatot nem úgy tekintem, mellyel megtagadok dolgokat magamtól, hanem úgy, hogy egészséges döntésekkel veszem magam körül". (Lysa TerKeurst)

 
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.26.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása