Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lelki közömbösségbe ragadtál?

2014. május 20. 03:00 - Lilla:)

"Isten még azelőtt, hogy megteremtette volna a Földet, már szeretett minket és kiválasztott, hogy Krisztusban szentek legyünk, az ő szemében bűntelenek. Sőt úgy döntött, hogy családjába fogad minket Jézus Krisztuson keresztül. Ez volt az akarata és nagy örömet lelt benne." (Efézus 1:4-5) (NLT fordítás)

32-33.MoJ01.jpg

Nemrég bejött egy férfi az irodámba és ezt mondta: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy bárhova is tartanék a lelki növekedésben. Mondhatni közömbösségbe ragadtam."

Ezt kérdeztem: "Mit gondolsz, mi lehet a probléma?"

Ő így felelt: "Azt hiszem, az a gond, hogy nem szeretem Istent eléggé."

Azt mondtam erre: "Nem, nem hiszem, hogy az a te bajod, hogy nem szereted eléggé Istent. Az a gond, hogy nem érted, ő mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre válaszol. A Biblia azt mondja, "Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1 János 4:19.) Amikor azt mondod: "nem szeretem Istent", az azért van, mert nem érted, hogy ő mennyire szeret téged.

Hogy megértsd életed célját és elhívását, Isten természetét kell megismerned. Isten ugyanis a szeretet, ez az ő természetének a lényege. Isten az egyetlen oka annak, hogy van szeretet az univerzumban. A hangyák és a csigák nem szeretnek, de te Isten képmására lettél teremtve, ezért tudsz szeretni.

Azért élsz, mert Isten szeretni akart téged! Életed első célja, hogy Isten szeressen! Igen, fontos, hogy szolgáld őt, engedelmeskedj neki és bízz benne, de mindezek előtt szeretned kell őt.

Engedd, hogy átjárjon ez a gondolat: az elsődleges feladatod nem az, hogy bármit is véghezvigyél, hanem hogy Isten szerethessen.

Beszéljetek róla:

- Hogyan reagálsz erre a gondolatra, hogy az a legfontosabb feladatod, hogy élvezd az Istennel való kapcsolatod?
- Gondolj arra, hogy most milyen kapcsolatban vagy Istennek. Talán inkább szabályokról, előírásokról és szertatásokról szól, mintsem a szeretetről? Ha igen, miért?
- Miért gondolod, hogy néha túl nehéz nem csinálni semmit, csak megnyugodni Isten szeretetében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 05. 13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása