Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bibliai próféciák: nem csak véletlen egybeesés

2014. szeptember 29. 03:00 - FodorImi

„Sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek.” (2Péter 1:21)

véletlen.jpg


A Biblia a történelem legtöbbet olvasott könyve. Ugyancsak a legnagyobb példányszámban eladott és a legtöbb nyelvre lefordított könyv a történelem során.

Igen, és még több: Isten szava, Isten lehelete. A 2Timóteus 3:16 ezt mondja: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.”

Ez azt jelenti, hogy a Biblia nem csupán egy jó gondolat. Isten szava a számunkra. Az egyik ok, amiért tudhatjuk, hogy a Biblia igaz és bizalomra méltó, hogy ezer és ezer próféciája vált valóra a történelem során és fog még később valóra válni. A Biblia minden egyes próféciája pontosan úgy, ahogyan Isten előre megmondta, teljesedett be vagy fog beteljesedni valamikor a jövőben.

Egyedül Jézusról több mint 300 próféciát tartalmaz a Biblia, amelyek mind legalább ezer évvel a születése előtt keletkezett. A Biblia előre kijelentette, hogy mikor, hol és hogyan fog megszületni. Nem volt lehetősége befolyásolnia a születését, hogy betöltse ezeket a próféciákat.

A Biblia azt is előre kijelentette, hogy Jézus hogyan fog meghalni. Ezer évvel Jézus halála előtt Dávid már leírta Jézus halálát a kereszten az egyik zsoltárában; bár a „keresztre feszítés” kifejezést nem használta, mert ezt senki sem ismerte akkor, de már jóval azelőtt, hogy a rómaiak kigondolták volna ezt a kivégzési módszert, Dávid már gyakorlatilag leírta azt.

Ezt egyedül csak Isten tudhatta előre.

Mekkora a valószínűsége, hogy előre teszek rólad 300 kijelentést, és később mindegyik igaznak bizonyul? Végtelenül kicsi, le sem tudnád írni ezt a számot. Sokkal nagyobb hit kell ahhoz, hogy elhiggyük a bibliai próféciák véletlen egybeesését, mint azt, hogy Isten tervezte és rendezte így.

A Biblia azt mondja: „Sohasem származott prófécia embertől, hanem a Szentlélek adta emberi beszédként, amely Isten irányítása alatt állt.” (2Péter 1:21 – GW fordítás)

A bibliai időkben senki sem akart próféta lenni. Izraelben ugyanis az volt a törvény, hogy Isten prófétája jövendöléseinek 100 %-ban igaznak kellett bizonyulnia. Ha csak egyszer is hamisat jövendölt, akkor hamis prófétának tekintették és halál volt a büntetése. Bizony, neki nem volt mindegy, hogy valóra válik-e, amit kjövendölt!

A Biblia próféciái pedig igaznak bizonyultak – kivétel nélkül minden esetben. Megbízhatsz a Bibliában, mert minden, amit megjövendölt, beteljesült!


Beszéljetek róla:

  • Úgy tűnhet, hogy a bibliai próféciáknak nincs jelentőségük vagy nem fontosak az életedben. Mit gondolsz, mégis miért akarja Isten, hogy tanulmányozd, megértsd azokat és törődj velük?
  • Elhiszed és bízol abban, hogy a Biblia igaz? Hogyan akadályoznak meg abban a kétségeid, hogy meghalld, mit akar Isten mondani neked?
  • Milyen módon hasznos a Biblia számoda? Csak bátorításként használod, vagy „a tanítás, a feddés, a megjobbítás, az igazságban való nevelés” eszköze is az életedben?


(Daily Hope by Rick Warren – 2014.09.22)

Szólj hozzá!
Címkék: prófécia Biblia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása