Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Sátán retteg a tisztaságra törekvő emberektől

2014. november 26. 03:00 - hofgartekesnoemi

„Álljatok meg tehát, az igazság mint egy öv legyen a derekatokat körül a megigazulás pedig mint egy páncél a mellkasotokon.” (Pál levele az efezusiakhoz 6:14 - HCSB fordítás) 

Nem kell különösebben rosszul viselkedjünk ahhoz, hogy Sátán ránk találjon. Ő már csak ilyen. A Biblia (Jelenések könyve 12.10) testvéreink vádlójának nevezi őt. Semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy Jézus követőire támadhasson.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a tisztátalan életvitelünk ajtót nyit ezeknek a támadásoknak. Tudja, hogy ha beteszi a lábát a szívünk ajtaján, könnyen elbotlunk. A kísértések számtalan formáját fogja elénk hozni, a pornográfiától a könyveken át a zenékig – mindent, ami hatástalanná tesz minket Isten királyságának építésében.

Ez az, ami miatt Pál páncélja olyan fontos nekünk, akiket a Sátán kísértésekkel dobál meg. Az Efezusiakhoz írt levél 6. fejezetének 14. versében Pál arra sürgeti a hívőket, hogy „Álljatok meg tehát, az igazság mint egy öv legyen a derekatokat körül a megigazulás pedig mint egy páncél a mellkasotokon.

Egy harcba induló római katona mindig viseli a páncélját, hogy védje a szívét. Semelyikük nem indulna háborúzni nélküle.

Mi sem tehetjük. Pál azt írja, hogy az igazságosság, a szándékaink tisztasága mellvértként szolgálnak minket. Amikor azt kérjük Istentől, hogy adjon nekünk tiszta szívet és szándékot, ezt a páncélzatot vesszük magunkra.

Sátán retteg a tiszta szívű embertől – nem a tökéletesektől, hanem azoktól, akik helyesen akarnak cselekedni, és tisztán akarják tartani magukat. Azoknak, akik erre törekszenek, nem kell tartaniuk a gonosztól, hiszen éppen Sátán fél tőlük.

A tisztaság nem jelent tökéletességet. Semelyikünk nem felelne meg ennek a követelménynek. Isten a szándékaink tisztaságát várja, nem tökéletes cselekedeteket. Azt, hogy amikor elrontasz valamit, akard helyrehozni. Nem nyerheted el Isten áldását a családod életében, a munkahelyeden, vagy az életed bármely területén, hacsak nem törekszel komolyan erre.

Ha például megnyitod a szíved a kapzsiság előtt, akkor egyenes út fog vezetni a pusztulásba. Ha Sátán arra akar rávenni, hogy egyre többet és többet akarj magadnak, rá fog venni az adócsalásra és a kétes ügyletekre. Ha pedig szíved ajtaját a büszkeség felé nyitod meg akkor Isten elismerése helyett a többiek tapsát kapod csak meg.

Csakhogy ez sehová nem vezet. Tiszta szív nélkül a Sátán meg fog szerezni magának. Nem kell erősnek lenned vele szemben, de mindenképpen szükséges magadra öltened Isten fegyverzetét.

Beszéljetek róla!

  • Vannak-e az életednek olyan területei, amelyeket meg kell tisztítanod? Miért éppen ezeket? Mit tehetsz ezért?
  • Kit tudsz arra megkérni, hogy segítsen téged ezen az úton maradni?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása