Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyd, hogy legyőzzenek a félelmeid

2014. november 30. 03:00 - angie.keyr

Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít. 2 Kor 1:11

Isten vigyáz rád, úgyhogy ne higgy a félelmeidnek. Ez döntés kérdése, bízz Istenben, ne hagyd, hogy legyőzzenek a félelmeid.

A 2 Korinthus 1:10 azt mondja: "Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít"

Isten azt ígéri a követőinek, hogy bármi is történjék, ő azon munkálkodik, hogy jót hozzon ki belőle - ha szeretjük és követjük őt. Ha hívő vagy, azt mondja a Biblia, hogy minden ami veled történik, az jó célt szolgál az életedben. Nem minden dolog jó, de jó célt szolgál.

Ez azt jelenti, hogy nem kell a félelmeinkre hallgatnunk. Nincs nehézség, dilemma, veszteség vagy katasztrófa egy hívő életében, amiből ne tudna Isten végül valami jót kihozni. Nincs miért félni a jövőtől.

A félelmeid felfedik, hogy hol nem bízol Istenben. Ma írj egy listát a félelmeidről, és kérd Istent, hogy segítsen megmutatni, hogy miért vannak ezek az életedben. Aztán kérd, hogy bizalommal helyettesítse a félelmeidet.

A következő lépés fontos: várd el Istentől, hogy elkezdjen segíteni neked bízni. Aztán figyeld, hogyan segít.

Beszéljetek róla:

  • Milyen félelmeidet ismerted fel?
  • Miért van az, hogy egyes területeken bízol Istenben, más területeken pedig nem?
  • Mikor láttad Istent érvényesülni, amikor azt hitted, hogy nem fog cselekedni?

(Daily hope by Rick Warren, 2014.11.23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása