Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ismerd meg még jobban a Teremtődet...

2014. december 30. 03:00 - rorsy

"A kicsinység érzése, amit éreztek, belőletek származik. Nem az életetek jelentéktelen, hanem ti élitek azt jelentéktelenül... Nyissátok meg az életeteket, és éljetek nyitottan és kiteljesedve!" (2Kor 6,12-13, MSG fordítás)

Az évnek ebben a szakaszában mindenkinek nagyon sok dolgot kell elintéznie - meg kell írnunk az év végi összefoglalókat, meg kell tervezni az ünnepi menüt, és természetesen ajándékokat is kell vásárolnunk.

De számodra valami sokkal fontosabb kell, hogy legyen a középpontban karácsonykor: a Jézussal való személyes kapcsolatod elmélyítése. Miért? Két ok miatt.

Először is, mert Jézus alkotott téged. A Biblia szerint: "Mielőtt bármi létrejött volna, Krisztus létezett, és Ő Istennel volt. Ő mindig is létezett, és Ő maga Isten. Ő teremtett mindent, ami van, és semmi sincs, amit nem ő alkotott. Az örök élet Őbenne van, és ez az élet világosságot nyújt az egész emberiségnek." (Ján1,1-4, TLB ford.)

Nemcsak arra van lehetőséged, hogy az univerzum Teremtőjével találkozz, hanem arra is, hogy a te saját Teremtőddel találkozz. Azt szokták mondani, hogy ha az embernek kétségei vannak valamilyen területen, nézze meg, mit ír a kézikönyv.... De Jézust ismerni, ennél sokkal jobb. Ha tudni akarod, hogyan tudod kihozni a legtöbbet az életedből, meg kell ismerned azt, aki téged alkotott.

Másodszor, mert Jézus nyitja meg a szíved, hogy olyan életet élhess és élvezhess, amelyben jelen van a cél, a békesség és az erő. A Jézussal való kapcsolat biztosítja számodra a helyet a mennyben, de ennél sokkal többet is jelent. Isten azoknak, akik ismerik Őt, olyan életet ígér, amelyben cél, békesség és erő van.

Jézust személyesen ismerni azt jelenti, hogy megváltozik az életed. A cél, az erő és a békesség csak a kezdete annak, amit Isten neked adni akar az életben.

Sajnos a legtöbb ember jelentéktelen életet él, mert értelmetlen dolgok töltik ki az életüket.

Most karácsonykor gondolkodjunk el egy kicsit a fogadós példáján, aki nem készített helyet Jézus számára azon az első karácsonyon. Ez nem akadályozhatta meg, hogy Jézus megszülessen, és Istent sem akadályozta meg abban, hogy megvalósítsa a céljait a történelemben. Ez csak a fogadósnak volt rossz. Elmulasztotta azt a kiváltságot, hogy Isten Fiának helyet adjon, amikor a világra jött.

Ugyanez igaz a te életedre is. Ha nem találsz időt arra, hogy megismerd Jézust, elmulasztod a lehetőséget, hogy megismerd a Teremtődet. Elmulasztod a lehetőségét annak, hogy cél, békesség és erő legyen az életedben, mert ezeket csak Isten Fiától tudod megkapni. Ha nem hagysz az életedben helyet Jézusnak, akkor nem tudod majd betölteni az életeddel azt a célt, amit Ő szán neked.


Beszéljetek róla:

  • Az, hogy megismered az Alkotódat, milyen kihatással lehet arra, ahogy az életedet éled?
  • Életed melyik területén szeretnéd megtapasztalni Isten erejét, békességét és célját?
  • Melyek azok a jelentéktelen dolgok, amelyek távol tartanak attól, hogy Istent jobban megismerhesd?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása