Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincs mentség a pihenés hanyagolására

2015. január 15. 03:00 - Habakuk

„Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj, még szántáskor és aratáskor is!” (1Móz 34:21)

place.jpg

A Biblia tele van utasításokkal pihenéssel, lazítással, és kikapcsolódással kapcsolatosan. Ráadásul, annyira fontos, hogy Isten a Tíz parancsolatban is megfogalmazta ezt, a Ne paráználkodj! és Ne ölj! parancsolatok mellé. Isten azt mondja, hogy minden hetedik napon pihenj meg! Ennyire fontos, hogy megtartsd a pihenés napját.

Jézus azt mondja a Márk 2:27-ben: „A szombat van az emberért, nem az ember a szombatért”. Más szóval, Isten készítettet neked egy pihenőnapot a hét minden hetedik napján, amikor kikapcsolódj, imádd az Urat és megújulj. Isten ötlete a saját hasznodat szolgálja: így nem fogsz kiégni!

Manapság, a modern társadalmunkban, az emberek mégsem élnek ezzel a lehetőséggel. Még a pihenő napjukon is dolgoznak. Még azok is, akik elmennek istentiszteletre, miután hazaérnek, visszatérnek a munkához, és megpróbálják befejezni mindazt, amit nem sikerült a hét alatt megcsinálni. Ez nem a nyugalom napja!

Ezt jelenti a Sabbath: „Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj, még szántáskor és aratáskor is!” (Móz 34:21).

Még a legelfoglaltabb időszakban sincs mentség arra, hogy elhanyagold a pihenést! Lehet, hogy könyvelő vagy, de neked is kell egy szabadnap áprilisban. Talán a kereskedelemben dolgozol, de karácsonykor neked is szükséged van szabadságra. Még a farmernek is pihennie kell egy napot vetés és aratás között.

Mit kell tenni tehát a nyugalom napján?

  1. Pihentesd a tested. Van, amikor a legszellemibb dolog, amit tehetsz, az ha szundítasz egyet.
  2. Irányítsd át a lelked, hogy imádd Istent, hogy dicsőítsd Őt.
  3. Töltsd fel az érzelmeidet. Ez olyasvalamit jelent, ami feltölt és regenerál téged, mint például a hobbid vagy a sport.

Valójában nem az a lényeg, hogy melyik napon van a nyugalom napod, a lényeg, hogy légy engedelmes! Talán nem akkor pihensz amikor a házastársad, vagy a főnököd mondja, hogy tarts pihenőt, de muszáj pihenned, mert Isten parancsolja ezt, hogy a legjobbat adhasd magadból Istennek!

Beszéljetek róla:

  • Milyen különbséget érzel azokon a napokon, amikor egy egész éjszakán át pihensz, azokhoz képest, amikor csak egy pár órát?
  • Milyen tevékenységek vagy felelősségek akadályoznak meg, hogy kipihend magad?
  • Hogyan kell megváltoztasd a nyugalom napodat, hogy Isten tiszteletére legyen a pihenéseddel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.08)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása