Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Isten szerinti célokhoz hitre van szükség

2015. január 17. 03:00 - BenedekDávid

“Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsid 11:6a)

rest-in-god1.jpg

Isten szerinti célokat csakis hit által állíthatsz fel. Ezt a Biblia is igazolja a Zsidó 11:6-ban: “Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt”. Ahhoz, hogy Isten előtt kedves légy, olyan célokat kel kitűzz magadnak, melyekhez szükség lesz a hitedre.

Mit is jelent ez valójában? Azt jelenti, hogy olyan célokat fogalmazol meg magadnak, melyeket saját erőből nem lennél képes elérni.

Például szeretném, ha erre az évre kitűznél magadnak egy célt az egészséged kapcsán. Ha nincs célod e területen, akkor vagy ugyanolyan állapotban maradsz, mint voltál, vagy még rosszabbul leszel. Ahhoz, hogy fejlődj és egészségesebb légy, szükséges, hogy célokat fogalmazz meg e téren is.

Tegyük fel, hogy fogynod kellene, és azt mondod, hogy az a célod, hogy fogyj egy kilót, közben pedig tudod, hogy jóval többre volnál képes. A céljaidat Isten beszédére építsd, hogy megvalósítsd azokat, és kétségkívül olyan célok lesznek, melyhez szükséged lesz Jézusra.

Addig nem hiszel igazán Istenben, míg nem próbálsz megtenni valamit, amire saját erőből nem lennél képes.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tapasztaltad meg Isten munkáját életedben, ahogy segített céljaid elérésében?
  • A céljaid milyen módon mutatják be az Istenbe vetett hited nagyságát?
  • Mit mond neked Isten, hogy tedd meg, de eddig azt hitted, hogy túl nehéz számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása