Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten érzelmi kapcsolatot is szeretne veled

2015. január 22. 03:00 - Rigeri

“A legfontosabb parancsolat ez …. Szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel.” (Márk 12:29-30, NLT fordítás)

 


A Bibliában, a Márk 12:29-30-ben ezt olvassuk: “A legfontosabb parancsolat ez …. Szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel.” 

Hallod, hogy Jézus érzelemről beszél itt? Azt mondja, ne csak langyosan szeresd Őt, hanem szenvedélyesen: teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel. Isten azt akarja, hogy ne csak ismeret legyen a fejedben Róla, hanem hogy érzelmi kapcsolatban állj Ővele. 

A következő dolgokat jó tudnod az érzelmekkel kapcsolatban:

  1. Istennek is vannak érzelmei. Isten olyan Isten, akinek vannak érzelmei, és tud örülni, át tudja érezni a fájdalmat, és gyűlöli a bűnt. Csalódást is tud érezni az emberekkel kapcsolatban. Azért vannak érzelmeink, mert Isten képmására lettünk teremtve. Ha Istennek nem lennének érzelmei, nekünk sem lennének.
  2. Az, hogy képes vagy érezni, Istentől kapott ajándék. Az érzelmek tesznek emberré. Az érzelmi képességek teszik lehetővé, hogy szeress, alkoss, hogy hűséges, kedves és nagylelkű legyél. Lehet, hogy nem mindig tűnnek az érzelmek ajándéknak, de még a negatív érzelmeknek is megvan a maguk célja az életedben.
  3. Két érzelmi szélsőség létezik, ami kerülendő. Az emocionalizmus egy olyan szélsőséges irányzat, ami azt vallja, hogy az életben csak az számít, ahogyan érzünk, az, hogy mit gondolunk, hogy mi a helyes és mi nem, az nem számít. Azt állítja, hogy mindennek az érzelmek az alapja, és ezek irányítják az ember életét. A másik szélsőséges irányzat a sztoicizmus. Követői azt vallják, hogy az érzelmek egyáltalán nem számítanak. Nem számít más, csak az ember értelme, intellektusa és akarata. Vannak olyan keresztyén gyülekezetek, amelyek teljesen erre a két szélsőséges megközelítésre épülnek. Egyes keresztények például azt mondják, egyáltalán nem számít, mit érzel, és egyáltalán nem tulajdonítanak jelentőséget az érzelmeknek. De ez nem helyes.

Isten  nem véletlenül adott érzelmeket nekünk. Ő azt akarja, hogy egy érzelmi kapcsolat legyen az alapja az iránta való szeretetünknek és imádatunknak, és hogy szeressük Őt teljes szívünkből és teljes elménkből.

Beszéljetek róla

  • Miért van az, hogy néha Istent inkább ésszel és nem szívvel dicsérjük?
  • Te könnyen ki tudod nyilvánítani az érzelmeidet, vagy inkább magadba fojtod azokat?
  • Szerinted Isten milyen érzelmeket szeretne, hogy bevigyél a Vele való kapcsolatodba?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása