Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Várj, amíg Isten válaszol imáidra!

2024. október 11. 03:00 - Krisztina Ivanyina

5 idézet a Bölcsesség könyvéből, amely útmutatást adhat számunkra is – 777

„Ha tudni akarod, mit akar tőled Isten, kérdezd meg tőle, és ő szívesen elmondja. . . Ha nem kérdezel hittel, ne várd az Úrtól, hogy határozott választ adjon.”

(Jak 1,5-8 TLB fordítás)

Isten irányítani akar téged az életben, de ehhez két dologra van szükség: segítséget kell tőle kérned, és a megfelelő hozzáállással kell kérned. Hittel kell kérned tőle, bízva benne, hogy megadja a választ.

Az „Élő Biblia”  Jakab levele 1. fejezetének 5.-től 8. versét így fogalmazza meg: „Ha tudni akarod, hogy Isten mit akar tőled, kérdezd meg tőle, és ő szívesen elmondja. . . Ha nem kérdezel hittel, ne várd az Úrtól, hogy határozott választ adjon.”

Kértél már valamit Istentől úgy, hogy nem számítottál rá, hogy megkapod? Isten a hited szerint munkálkodik az életedben. Hit által élni azt jelenti, hogy várod, hogy Isten válaszoljon az imáidra.

Elvárod, hogy megoldást nyújtson, és betartsa ígéreteit. Arra számítasz, hogy rajtad keresztül akarja megvalósítani akaratát. És elvárod tőle, hogy mindent megadjon, ami ehhez kell.

Olyan gyakran mondjuk: „Istenem, kérlek, vezess engem!” és útmutatást nem várva elsétálunk. Azonnal nekilátunk a probléma megoldásának. Mondhatjuk, hogy azt akarjuk, hogy Isten adjon nekünk bölcsességet, és segítsen meghozni a helyes döntést, de valójában nem várjuk el tőle. Úgy gondoljuk, minden rajtunk múlik.

Isten megígérte, hogy bölcsességet ad – ha megvárod ezt. A bölcsesség azt jelenti, hogy az életet Isten szemszögéből látjuk. A bölcsesség az a képesség, hogy úgy döntsünk, ahogyan Isten dönt.

Gondolj csak bele - Isten soha nem hoz rossz döntést! Soha nem hibázik. Azt ígéri, ha megbízol benne, és hallgatsz rá, ő vezetni fog. De először hittel kell kérned.

Nem számít, hogyan érzed magad, és nem számít, hogy milyen az életed, Isten veled van, és nem ellened. Ő egy jó Isten, és biztos lehetsz benne, hogy a javadra munkálkodik. Rábízhatod a jövődet, mert nálad jobban tudja, mi a legjobb neked.

Amikor ez az igazság lesz imáid alapja, akkor imáid erőteljesek, szenvedélyesek és céltudatosak lesznek!

Mindezek tudatában mit gondolsz, mit fog tenni Isten az életedben? Milyen nagy dolgokat szeretnél kérni tőle, ismerve az igazságot az Ő jó szándékáról? Ha Isten jósága az, amiben hiszel, mit remélsz, hogy Isten majd elvégez rajtad keresztül?

Kérd tőle hittel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kértél már úgy valamit Istentől, hogy nem számítottál rá, hogy megkapod? Mit kértél? És hogyan válaszolt Isten?
  • Mit szoktál csinálni, miközben arra vársz, hogy Isten válaszoljon az imádra?
  • Mit kérsz ma Istentől hittel, és várod, hogy válaszoljon?

Követed ma Jézust?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki az utat a mennybe: „Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem tettek által, hogy senki ne dicsekedhessen” (Ef 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, mondd el ezt az imát:

„Kedves Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha elrontottam, megbocsátást nyer, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

„Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad elején.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.10.04)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása