Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Isten Országáért végzett munka tesz leginkább boldoggá

2015. április 13. 03:00 - gyanus

"Isten mindegyikőtöknek adott különleges képességeket; arra használjátok őket, hogy segítsetek velük egymásnak, tovább adva másoknak Isten sokféle áldását." (1.Péter 4:10 TLB)

abilities.jpg

A jelentősség többet ér a pénznél. Amikor majd a Mennyben leszel, Isten nem azt fogja kérdezni: "Mennyi pénzt kerestél?" Azt fogja kérdezni: "Jelentőségteljes életet éltél? Használtad a képességeidet, amiket adtam neked?"

A Biblia azt mondja 1 Péter 4:10-ben: "Isten mindegyikőtöknek adott különleges képességeket; arra használjátok őket, hogy segítsetek velük egymásnak, tovább adva másoknak Isten sokféle áldását" (TLB).

Ez azt jelenti, hogy a legjobb munka számodra, ami legjobban kifejezi a képességeidet. Isten úgy alkotott meg mindenkit, hogy mindenki valami mást tegyen. Az ok, amiért mindannyian más dolgokat szeretünk csinálni az, hogy így minden el legyen végezve.

Arra lettünk teremtve, hogy jelentőségteljes életet éljünk. Az emberek akkor a legboldogabbak - te akkor vagy a legboldogabb, amikor azokat az képességeket használod, amiket Isten adott neked valami jelentősebbért, mint csupán magadért, ami értelmet ad az életednek.

A legnagyobb ügy a világon Isten Országának ügye. A gyülekezet ügye. A világ csak azért létezik, hogy Isten fel tudjon építeni egy családot, amely egy napon majd örökké vele fog élni. Nincs semmi ami jelentősebb és céltudatosabb lenne, mint az életedet Isten Országának adni.

Amikor Jézus 12 éves volt, már akkor tudta, hogy mi a küldetése. Azután az élete végén, azt mondta az Atyának: "Elvégeztem a munkát, amire elhívtál." Ezek annak az életnek a végszavai, amit jól éltek.

Mi a te ügyed? Mi az a munka, amit Isten adott neked? És hogyan megy ez az ügy? Ezek azok az alapvető kérdések, amiket fel kell tenned az életeddel kapcsolatban.

Ne pazarold el az életedet. Kérd Istent, hogy mutassa meg azt a munkát, amit tenned kell, azután használd úgy az ajándékaidat, hogy az életed hátralévő része, az életed legjobb része legyen.

Beszéljünk róla!

  • Mik azok a képességek, amiket Isten adott neked? Hogyan használod őket a munkádban?
  • Mit gondolsz arról, hogy Isten azért formált téged egyedi módon, hogy tegyél valamit az Ő Országáért? 
  • Mi okozza a legnagyobb boldogságot a munkádban?

 

* (Daily Hope by Rick Warren 2015.04.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása