Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért van szükségünk egymásra?

2024. június 02. 03:00 - gerbeaud

„Mindannyian, mint jó vezetők, használjátok az Istentől kapott ajándékotokat mások szolgálatára." (1 Pét 4,10)

A képességeid más emberek javára vannak. A Biblia Péter első levelében (a 4. rész 10. versében) arra buzdít, hogy „Mindannyian, mint jó vezetők, használjátok az Istentől kapott ajándékotokat mások szolgálatára."

Senki sem jó mindenben. Neked szükséged van rám, nekem pedig szükségem van rád. Senki sem tehetséges minden területen. Nincsenek tökéletes emberek, akik azt mondhatják a világnak, „Nincs szükségem senki másra”. Mert igenis szükségünk van egymásra, és Isten csapatmunkára teremtett minket! Ezért van szükséged neked is egy házicsoportra és egy gyülekezeti családra. Mert együtt jobbak vagyunk.

A siker egyik kulcsa a következő: építs az erősségeidre, hogy a gyengeségeid lényegtelenné váljanak. Minden sikeres ember ezt teszi. Csak dolgozz azon, amiben jó vagy, és fejleszd azt még jobbá.

A siker másik kulcsa: csatlakozz olyan emberekhez, akik abban jók, amiben te nem. Állj össze olyan emberekkel, akik téged kiegészítenek. Mindenki hozzá tud tenni valamit a világhoz, de senki sem tud mindenben jó lenni. Szükségünk van egymásra.

Ez egyébként a házasság egyik célja is. A házasságban azért vagyunk együtt, hogy egymást kiegészíthessük, hogy erősségeinkkel ellensúlyozni tudjuk a másik gyengeségeit. Mi történik, ha nem ellensúlyozzuk a másik fél gyengeségeit? Elkezdjük kritizálni egymást. Pedig a házasság nem erre való. Mivel a házasság két bűnös ember szövetsége, nem lehet tökéletes kapcsolat. Viszont egy házasságban ismerjük a másik gyengeségeit, így ellensúlyozni tudjuk azokat.

Vegyük például a számlák kifizetését és az otthoni költségtervezést. Kinek kell ezt csinálnia? Annak, aki jobban tudja csinálni! A Biblia nem határozza meg, hogy kinek milyen szerepet kell betöltenie. Nézzétek meg, hogy ki csinálja jobban, így ellensúlyozni tudjátok egymás gyengeségeit. Ezért vezet például nálunk mindig a feleségem, Kay – ő ugyanis sokkal óvatosabban vezet, mint én.

Ez a munkádra is vonatkozik. Ha azt akarod, hogy a vállalkozásod hatékony legyen, akkor a neked dolgozó embereket a személyes adottságaik alapján kell kiválasztanod.  Segíts nekik felfedezni a saját képességeiket és személyiségüket, azt, hogy milyen szellemi-lelki ajándékokkal, milyen lelkülettel, milyen alaptermészettel, milyen készségekkel és milyen tapasztalatokkal rendelkeznek, majd helyezd őket olyan pozícióba, amiben jók. Ha ezt megteszed, nem kell irányítanod és nem kell motiválnod őket. Miért? Mert azt csinálják, amit szeretnek és amiben jók.

Isten azt akarja, hogy minden ember arra használja a képességeit, hogy segítsen másoknak. Szükségünk van egymásra!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan támogatott, bátorított vagy segített már neked olyan valaki, akinek a személyisége és a képességei nagyon különböznek a tiédtől?
  • Mit gondolsz, a te a személyiséged és képességeid hogyan tudnak támogatni, bátorítani vagy segíteni másokat?
  • Hogyan segít neked jobban értékelni az emberek közötti különbségeket az, ha jobban ismered a személyiségüket és képességeiket?

Hogyan döntesz Jézussal kapcsolatban?

Isten bebizonyította jóságát a Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia ezt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, ne vesszen el, hanem örök élete legyen" (János 3,16).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad Őt az életre. A mai naptól kezdve szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni és Őt Uramként követni. Irányítsd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.26.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása