Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Együtt növekedhetünk lelkileg és szellemileg a házasságban

2024. augusztus 22. 03:00 - ReveSz

"Gyökerezzetek meg őbenne, építsétek őrá az életeteket és erősödjetek meg a hitetekben." (Kolossé 2:7 GNT fordítás) 

shallow focus photo of man and woman holding hands

Sokféle dolgot tehetsz azért, hogy a házasságod tovább növekedjen. Kimutathatjátok a szereteteteket, önzetlenül cselekedhettek, megbocsáthattok egymásnak, de messze a legfontosabb döntés, amit te és a házastársad hozhattok a házasságotokban az, hogy elkötelezettek maradtok Jézus követése mellett.

A Biblia ezt mondja: "Gyökerezzetek meg őbenne, építsétek őrá az életeteket és erősödjetek meg a hitetekben" (Kolossé 2:7, GNT ford.). Lehet, hogy te és a házastársad is elköteleztétek már valamikor az életeteket Jézusnak, de fel kell tennetek magatoknak a kérdést: „Továbbra is megéljük a hitünket a házasságunkban?”

A következőkben megnézünk néhány gyakorlati módszert arra, hogy hogyan követhetitek Jézust együtt a házasságban (ezek közül sok olyan van, ami más családi kapcsolatokban is alkalmazható):

1. Keresztelkedjetek meg együtt. Ha még nem tettétek meg, nyilvánosan valljátok meg hiteteket Jézus Krisztusban. Ha Jézus lesz a házasságotok középpontja, akkor jó, ha mindketten elmondjátok a világnak, hogy Őt követitek. Szeretem nézni, amikor egy férj és egy feleség együtt keresztelkednek meg. Ez egy csodálatos kinyilvánítása annak, hogy Jézusnak szentelik az életüket és a házasságukat.

2. Legyetek együtt tagjai egy kis csoportnak. Építsétek lelkileg és szellemileg a házasságotokat azáltal, hogy más keresztény házaspárokkal is összejöttök. Ahogy együtt megtanuljátok alkalmazni Isten Igéjét a házasságotokra és az életetekre, szellemben és lélekben élesítitek, építitek egymást. Buzdíthatjátok egymást arra, hogy mindenki vegyen részt valamilyen szolgálatban, és rendszeresen megoszthatjátok egymással a hiteteket. Ahhoz, hogy Krisztus követőjeként is és házastársként is növekedni tudjunk, mindig elszámoltathatóknak kell lennünk más hívők felé.

3. Újítsátok meg házassági fogadalmatokat. Ha elköteleztétek az életeteket Jézusnak, vagy megújítottátok ezt az elköteleződést valamilyen jelentőségteljes módon az esküvőtökön elmondott fogadalmatok óta, akkor újítsátok meg a házassági fogadalmatokat is. Valószínű, hogy ma már mást jelent majd számotokra.

4. Imádkozzatok egymásért és egymással. "Tegyétek ezt általános gyakorlattá: valljátok meg egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy teljességben és gyógyultan tudjatok együtt élni” (Jakab 5:16 - MSG ford.). Ki ne szeretne olyan házasságot, ahol teljességben és gyógyultan lehet együtt élni? A Biblia szerint ez akkor történhet meg, ha megvalljátok egymásnak, ha hibáztok, és imádkoztok egymásért és egymással.

5. Kövessétek Isten Igéjét. Amikor a házaspárok együtt olvassák Isten Igéjét, és együtt alkalmazzák azt az életükre, az átalakítja a kapcsolatukat, és egy egész életre szóló, szilárd alapot teremt a közös életükhöz.

Lehet, hogy a házasságod most egy nehéz időszakon megy keresztül, de még van remény! A házasságod igenis újra életre kelhet! Ehhez azonban az kell, hogy Jézust helyezed annak középpontjába. Tedd azt, amit Isten mond neked az Ő Igéjében, és a házasságod újra növekedésnek indulhat.

Jézus az összetartó erő minden házasságban. Amikor minden más próbál titeket szétszakítani, és úgy érzed, hogy fel akarod adni, Ő összetart titeket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érzed a legnagyobb lelki és szellemi közelséget a házastársaddal? Mi okozza neked a legnagyobb nehézséget abban, hogy lelkileg és szellemileg együtt növekedjetek a házastársaddal?
  • Milyen más házaspárok bátorítanak téged és a házastársadat szellemileg és lelkileg? Tervezd meg, hogy ebben a hónapban találkoztok az egyik ilyen házaspárral. Ha nincs ilyen házaspár, kérj segítséget a gyülekezetben, hogy meg tudjatok ismerkedni néhánnyal.
  • Milyen változtatásokat kezdhetsz el a következő héten, amelyek segítenek neked és a házastársadnak abban, hogy egy bensőségesebb lelki és szellemi kapcsolatot tudjatok kialakítani?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.08.15.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása