Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan bízz Istenben a nagy álmod beteljesüléséhez

2015. április 26. 03:00 - Robin85

"Egyszer József álmot álmodott, elmondta testvéreinek, és emiatt még jobban meggyűlölték. ... Amikor ezt apjának és testvéreinek elbeszélte, az apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Micsoda álmot álmodtál?" (1Mózes 37:5, 10a NIV fordítás)

Ha karriert akarsz csinálni, vakmerőnek kell lenned. A vakmerőség bátorság nagy dolgokat álmodni, kezdeményezni és vállalni az álmod kockázatát, még ha a bukás lehetőségét is tartogatja.

Az 1Mózes 37-ben József történetét olvashatjuk, akinek olyan elképesztően nagy álma volt, hogy a világon senki nem hitt neki. Azt álmodta, hogy egy nap hatalmas vezető lesz, aki előtt az összes testvére meg fog hajolni.

Ez igaz volt? Igen. Az álom Istentől jött? Igen. Beteljesedett? Igen. József egy picit őrült volt, hogy elmondta ezt a testvéreinek? Igen.

Józsefnek vakmerő álma volt. Amikor megosztotta a családjával "még jobban meggyűlölték. ... Amikor ezt apjának és testvéreinek elbeszélte, az apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Micsoda álmot álmodtál?" (1Mózes 37:5, 10a NIV fordítás).

Ki kell lépned hittel - még ha semmi értelmét sem látod, még ha az emberek kinevetnek, még ha félsz is, még ha az esélyek ellened is szólnak. Ha Isten egy álmot helyez a szívedre, te pedig hittel elindulsz, Ő megáld.

Van egy levelem, amit a Zondervan könyvkiadótól kaptam, ami azt mondja a "Céltudatos élet" című könyvemre, hogy borzasztó és soha nem fogják tudni eladni. Végigolvasták a könyvet és az összes helyre rámutattak, amire úgy gondolták, hogy tévedés és miért nem fogják tudni eladni: Senki nem olvas el 40 fejezetet. Nincs benne elég történet. Túl sok Igevers van benne. Túl darabos. Visszaírtam nekik, hogy hitem szerint ilyen módon kellett megírnom Isten útmutatása szerint, de nem kötelező nekik publikálni.

Tulajdonképpen kötöttem az ebet a karóhoz, aztán mégis ki akarták adni. Mit gondolsz, örülnek, hogy megtették? Néha csak egy kis vakmerőség kell a továbblépéshez, mert hiszel abban, amit Isten mondott neked.

József egyik vakmerő döntését hozta a másik után hitben. Ennek eredményeképp, megkapta élete kinevezését - egy nagy vezér lett és mindenki fölött uralkodott Egyiptomban.

Neked hol kell vakmerőnek lenned? Hol kell megbíznod Istenben? Hol kell kilépned hitből? Hol kell nagyban gondolkoznod? Hol kell kezdeményezned? Hol kell kockázatot vállalnod?

Beszéljetek Róla

  • Mit kellene tenned, hogy a munkádban vakmerő legyél?
  • Mit gondolsz, arrogánsnak kell lenned a vakmerőséghez? Miért vagy miért nem?
  • Miként akarod, hogy Isten használjon? Mit akarsz elérni az életedben? Miben és hogyan kell vakmerőnek lenned, hogy megcsináld azokat?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.04.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása