Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit nem tagadja le a valóságot

2015. május 18. 03:00 - torokaron

Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad.” (2Korintus 4:18)

A hit nem tagadja le a valóságot. Nem tesz úgy, mintha nem lennének problémáid. A hit nem mondja azt, hogy „nincsenek fájdalmaim”, amikor vannak. Nem mondja, hogy „nem fáj”, amikor valójában fáj. Nem mondja, hogy „boldog vagyok”, amikor igazából belül szomorú vagy. Ez nem a hit, hanem egy hamis képzet! A hit szembenéz a tényekkel, anélkül, hogy azok elcsüggesztenének, mivel tudod, hogy Isten hatalmasabb a problémáknál.

Manapság van egy olyan irányzata a keresztyénségnek, amely lényegében azt mondja, hogy „Tagadd le az összes problémádat. Csak pozitívan nyilvánulj meg róluk. Nevezd meg őket és várd, hogy minden jóra fordul.” Ez a fajta gondolkodásmód azonban nem Jézustól származik. Ez egyfajta hamis képzet, s ez a hamis képzet nem egy igazán jó teológus.

A hit szembenéz a valósággal anélkül, hogy az elcsüggesztené. Tudod, hogy Isten meg tudja változtatni a helyzetet. Hitre alapozva tudsz alapítani családot, egy képzetre azonban nem. Fel tudsz építeni egy vállalkozást hitre alapozva, egy képzetre építve azonban nem. Hitre alapozva le tudsz élni egy életet, de egy képzetre alapozva nem.

Az a lényeg, hogy a körülmények mögé láss. „Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható [a problémák], az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan [Isten hatalma], örökké megmarad.” (2Korintus 4:18).

Ha a világra nézel, el fogsz keseredni. Mindenhol csak a problémák vannak! Ha a dolgok mélyére nézel, le fogsz hangolódni, mert rengeteg olyan dolog van az életedben, amit meg kellene változtatni. Azonban ha Jézus Krisztusra nézel, akkor nyugalmat találsz. Minden attól függ, hogy mire összpontosítasz.

A körülmények olyanok, mint egy matrac: kerülj fölé és akkor könnyedén meg tudsz pihenni. Azonban ha alá kerülsz, akkor megfulladsz tőle. Ha a problémáidra tekintesz, akkor elsüllyedsz. Azonban ha Jézusra tekintesz – ha a Szabadítódra nézel a nehézségek helyett – akkor túl fogsz jutni rajtuk.

 Beszéljetek róla:

  • Milyen helyzetekben építetted az életedet inkább egy képzetre, mert féltél szembesülni a valósággal?
  • Ha egyszer már szembenéztél a tényekkel, mit gondolsz, mit szeretne Isten, ha tennél?
  • Mit jelent Jézusra fókuszálni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása