Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Választanod kell a változást

2015. június 21. 03:00 - Robin85

"Vessétek le a régi élet szerint való ó embert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott." (Efézus 4:22, NLT fordítás)

changes1.jpg


A változáshoz döntések kellenek. Nem elég csak álmodozni a változásról. Nem elég kívánni a változást. Annak érdekében, hogy megváltozz, hoznod kell egy döntést. Választanod kell azt, hogy megváltozol.

A változás egy szándékos cselekedet. Más leszel valamiben hat hónap múlva? Jobb leszel egy év múlva? Egészségesebb, erősebb és még érettebb leszel? Boldogabb leszel? Kevesebb adósságod lesz? Jobban fogsz hasonlítani ahhoz, akit Isten akar látni benned?

Azonnal el tudom mondani a választ ezekre a kérdésekre. Csak akkor fognak megtörténni a felsoroltak, ha választod a változást, mert véletlenül bizony egyik sem fog megvalósulni.

Tudatos választást igényelnek.

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy mi várakozunk Istenre, hogy Ő megváltoztasson minket. Nem! Isten rád vár. Arra vár, hogy azt mondd: "Igen, Uram, akarom megtenni ezeket a változásokat."

Tudatos választásokat kell tennünk a növekedésünk érdekében. Nincs növekedés változás nélkül, nincs változás veszteség nélkül, és nincs veszteség fájdalom nélkül. Ha növekedni szeretnél, változnod kell, és a változás azt jelenti, hogy néhány régi dolgot el kell engedned, annak érdekében, hogy megragadhass az újakat.

Ez olyan, mint amikor a légtornászok hintáznak. A légtornásznak be kell lendülnie egy függesztett rúdon, majd ezt elengedve el kell kapnia a másikat. Egy ponton el kell engednie az egyiket, hogy a másikat megfoghassa, különben nem fog átjutni a túloldalra. Ha azt gondolná, hogy tartani tudja egyszerre mindkettőt, mi fog történni? Beragad középen, majd szépen leesik.

Néhányan közületek beragadtak középen, és azért zuhantok le, mert nem engedtétek el a régi mintákat, a régi szokásokat, és a régi gondolkodásotokat. El kell hagynotok a régi utatokat.

A Biblia azt mondja: "Vessétek el magatoktól a régi bűnös természeteteket és a korábbi életmódotokat..." (Efézus 4:22a NLT fordítás). Más szavakkal: engedd el. Azok a régi szokások, régi fájdalmak, régi minták, azok a régi bűnök az életedben - engedd el őket. A Bibia azt mondja, hogy dobd el magadtól és bízz Istenben, aki kimunkálja benned "az akarást és a cselekvést, hogy betöltse az ő jó céljait" (Filippi 2:13b NIV fordítás) 

Beszéljetek Róla

  • Milyen változásokkal kapcsolatban vársz Istenre, hogy elvégezze azokat benned? Mit gondolsz, mi a te felelősséged abban, hogy az a változás bekövetkezzen?
  • Miként tud a más hívők előtti felelősségvállalás segíteni abban, hogy eldöntsd: változni akarsz és végig is akarod csinálni?
  • Mit kell neked tenned, miután a változást választottad? Milyen lépések fognak segíteni előrehaladásodban?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.06.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása