Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten munkát szán neked

2015. október 10. 03:00 - Florabell

"Maga Isten teremtett minket olyanokká, amilyenek vagyunk, és adott nekünk új életet Jézus Krisztusban; és már régen szerepel a terveiben, hogy ezt az életet másokat segítve töltsük.” (Efézus 2:10 TLB fordítás)

A szolgálat, amire Isten elhív, messze felülmúlja minden elképzelésedet. Azért küldött a Földre, hogy ajándék légy mások számára.

Nem csak azért vagy itt, hogy fogyaszd a rendelkezésedre álló erőforrásokat - hogy egyél, lélegezz, helyet foglalj el a Földön. Isten arra tervezett, hogy az életeddel változást hozz. Hogy hozzáadj a földi léthez, ne csak elvegyél belőle. Isten azt szeretné, ha vissza is adnál.

A Biblia azt mondja: "Isten jó cselekedetekkel teli életre teremtett minket, melyeket előre elkészített, hogy megcselekedhessük őket" (Efézus 2,10 TEV fordítás). Ezek a "jó cselekedetek" a világ felé való szolgálatodat jelentik. Amikor valamilyen módon másoknak szolgálsz, tulajdonképpen Istent szolgálod. (Kolossé 3,23-24, Máté 25,34-45, Efézus 6,7). 

Amit Isten Jeremiásnak mondott, az rád is igaz: "Mielőtt anyád méhében megalkottalak, már kiválasztottalak. Mielőtt megszülettél volna, már félretettelek egy különleges feladatra." (Jeremiás 1,5a NCV fordítás)

A legtöbb ember ezalatt a "különleges feladat" alatt a papokat, pásztorokat, a hivatalos papságot érti, de Isten azt mondja, hogy családjának minden tagja szolgálatra lett teremtve. A Bibliában a "szolga" és a "szolgáló" szavak egymás szinonimái. Ha keresztyén vagy, egyben szolgáló is vagy, és ha szolgáló vagy, akkor Istennek szolgálsz.

Nem tűnődtél még el azon, miért nem visz minket Isten rögtön a mennybe, miután elfogadtuk az ő kegyelmét? Miért nem visz el minket erről a bukott világról? Azért hagy itt minket, hogy betöltsük az őáltala kitűzött célokat. Ahogy elfogadod a megváltást, Isten a saját céljaira szeretne téged használni. Isten szolgálati területet szán neked a gyülekezetben, és küldetést a nagyvilágban.

Beszéljetek róla: 

  • Mi tart vissza attól, hogy elfogadd Isten felhívását a szolgálatra?
  • Ha minden ember szolgáló, akkor miért felelősek a gyülekezet vezetői? Hogyan imádkozhatsz a gyülekezeted vezetőiért?
  • Isten szolgálatot szán neked a gyülekezetben, és küldetést a nagyvilágban. Mi az, amire itt és most hív el, hogy megtedd - az otthonodban, a szomszédságodban, a közösségedben - , akármilyen kicsi dologról is legyen szó? Mit felelsz a hívásra?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.10.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása