Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükséged van egy külső erőforrásra

2015. szeptember 27. 03:00 - Lilla:)

"Mindent kipróbáltam és semmi sem segített. Az erőm fogytán. Nincs senki, aki tehetne értem valamit? Nem ez az igazi kérdést?" (Róma 7:24. MSG)

Rájöttél már, hogy sokszor te vagy a legnagyobb ellenséged? A saját reakcióid, a saját félelmeid és a saját megfelelni vágyásod, ami azt eredményezi, hogy őrült módjára viselkedj. Tudom, hogy rám ez igaz.

Biztonságba kell helyeznem magam magamtól, mert vannak olyan dolgok, amiket nem szeretek magamban - dolgokat, amiket bár másképpen csinálnék, dolgok, amiken változtatnom kellene. Én azonban nem tudom megváltoztatni őket, legkevésbé a saját erőmből. Szükségem van egy külső erőforrásra.

Talán azt mondod: "Én meg tudok változni." Utálom ezt mondani, de nem tudsz. Lehet, hogy minden új évkor készítesz egy listát a fogadalmaidról, ami január végére lista már a kukában lesz. Miért? Mert magadtól nem tudsz megváltozni; szükséged van Isten erejére. Szükséged van egy Megmentőre, valakire, aki képes véghezvinni azokat a változásokat, amiket te nem.

Ha őszinte akarsz lenni, az igazság az, hogy néha úgy érzed elveszíted a kontrollt az életed felett. Ez egy igen gyakori érzés. Üdvözöllek az emberi fajban!

Pál apostol is így érzett 2000 évvel ezelőtt. Ezt mondja a Bibliában: "Mindent kipróbáltam és semmi sem segített. Az erőm fogytán. Nincs senki, aki tehetne értem valamit? Nem ez az igazi kérdést?" (Róma 7:24. MSG). Ez a válasz!

Talán azt az egy dolgot keresed, ami megadja neked a békességet, a teljesség érzetét, válaszol az élet értelmére. Azonban ha nem keresed Jézust a megváltásért, akkor csak a rossz helyeken fogsz kutakodni. Ezért leszel ideges.

Néhányan azt gondoljuk, hogy ha meg tudnánk házasodani, vagy ha szereznénk végre munkát, vagy ha előléptetnének, vagy meggazdagodnánk, vagy születne egy kisbabánk - vagy a babánk felnőne és leérettségizne! - a dolgok máris jobbak lennének. Sok ember az önsegítő könyvekben, a terápiában, a hóbortjaikban, a fogyókúrázásban, vagy a nyaralásban keresi a megváltást.

Ha ezt teszed, akkor rossz helyeken keresgélsz.

A válasz nem a körülményeidben rejlik. Nem egy helye, egy programon, vagy egy tablettában találod meg. A válasz egy személy: Jézus Krisztus. Isten által és Istennek lettél teremtve. Amíg ezt nem érted meg, az életed nem fog értelmet nyerni.

Beszéljetek róla:

- Hogyan változna meg az életed ha teljesen elfogadnád, hogy Jézushoz tartozol? Hogyan néz ki a "teljesen elfogadom" hit?
- Milyen lépéseket kellene megtenned azért, hogy átadd életed irányítását Istennek? Milyen gyakran kell ilyen lépéseket tenned?
- Mit jelent az, hogy Istennek lettél teremtve?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015. 09. 20.)

Szólj hozzá!

Isten beválasztott téged családjába

2015. szeptember 26. 03:00 - Florabell

„Határtalan irgalma által az újjászületés kiváltságában részesített minket, így Isten családjának tagjai vagyunk.” (1 Péter 1:3 TLB fordítás)

Isten azt mondja, hogy a megváltásod nem egy véletlen baleset következménye. Ő már sokkal azelőtt kiválasztott téged, mielőtt te őt választottad volna. Ő volt a kezdeményező. A Biblia az 1 Péter 1:2-ben azt mondja: "Isten céljaira lettetek kiválasztva" (TEV fordítás).

Miért választana Isten téged vagy engem a családja tagjaivá? Mert ő a szeretet Istene. Ő a kegyelem Istene. Minél jobban megérted a kegyelmet, annál jobban le fog nyűgözni. Isten kiválasztott téged. Vajon megérdemelted? Biztosan nem. Megérdemled, hogy a mennybe juthass? Kizárt! Elég jó vagy ahhoz, hogy Isten családjába tartozz? Nem. Ő egyszerűen kiválasztott téged. És ez nagyszerű hír!

Mi alapján választott téged? „Határtalan irgalma által az újjászületés kiváltságában részesített minket, így Isten saját családjának tagjai vagyunk.” (1 Péter 1:3 TLB fordítás)

Isten az irgalma alapján választott téged, nem a teljesítményed miatt. Soha nem fogod kiérdemelni, nem fogsz tudni rászolgálni. Soha nem tudsz elég keményen megdolgozni érte. Soha nem lehetsz elég tökéletes. Csakis Isten kegyelme és irgalma az, ami miatt a világegyetem teremtője azt mondta: "Azt szeretném, hogy a családomhoz tartozz."

Ha ez nem bátorít téged, akkor győződj meg róla, hogy valóban élsz-e!

Beszéljetek róla:

• Fogalmazd meg a saját szavaiddal, mit jelent a kegyelem!

• Miért nehéz mások kegyelmét elfogadni? Miért nehéz Isten kegyelmét elfogadni?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.19.)

Szólj hozzá!

Miért imádkozzuk ezt: "Legyen meg a Te akaratod"

2015. szeptember 25. 03:00 - mintyovanviki

„Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.”

(Máté 6:10 NIV ford)

Istent dicsőítjük, amikor imánkban elé visszük életünket. Jézus arra tanít minket, hogy amikor imádkozunk, elkötelezhetjük magunkat Isten akarata mellett.

Istennek van egy különleges szándéka az életeddel. A Biblia a Római levél 12:2-ben azt mondja, hogy Isten akarata jó, tökéletes és éppen rád szabták. Az Istennel való kapcsolatodban Te is mondhatod: „ Istenem, mi a Te akaratod ma a számomra? A Te akaratodnak megfelelően szeretnék cselekedni.”

A mennyben Isten tökéletes akarata szerint zajlik minden. A Földön az a probléma, hogy Isten akarata nem mindig teljesül. Éppen ezért imádkozunk eszerint: „Legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyben, úgy a földön is." Ezzel azt mondjuk: "Istenem, engedelmeskedem neked. Azt szeretném tenni, amit Te jónak látsz az életemben."

Imádkozhatod a „legyen meg a Te akaratodat” három különböző módon. Mondhatod haraggal a hangodban: „Legyen meg a Te akaratod, de ez nekem úgysem tetszik.” Mondhatod beletörődéssel a hangodban: „ Legyen meg a Te akaratod, mert én úgysem tudok segíteni a dolgokon.” De mondhatod várakozással is: „Legyen meg a Te akaratod, mert úgyis tudom, hogy ez a legjobb megoldás, és ezt szeretném az életemben beteljesülve látni!”

Kisgyermek voltam, amikor egy népszerű TV műsort néztem, amelynek a címe „Az apák mindent jobban tudnak” volt. A Te édesapád talán nem mindig tudja mi a legjobb, de bízhatsz abban, hogy a mennyei Édesatyád tudja. Ez jelenti azt, hogy „Legyen meg a Te akaratod.”

Imádkozz eszerint: „Istenem, tudom, hogy a Te akaratod az én életemben jobb, mint bármi, amit álmodhattam. Neked szeretném adni az életemet. Szeretném, hogy legyen meg a Te akaratod az én életemben.

Beszéljetek róla:

• Mit jelent a várakozással imádkozni?

• Honnan tudhatod, hogy mi Isten akarata?

• Elhiszed, hogy Istennek gondja van az álmaidra és a vágyaidra? Miért, vagy miért nem?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.18.)

Szólj hozzá!

Isten megmenteni, és nem megszidni akar téged

2015. szeptember 24. 03:00 - magyarosijulia

„Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa." (Jn 3,17)

Az a tudat, hogy Isten melletted van, megváltoztatja az egész életre vonatkozó perspektívádat. Nem fogsz többé úgy gondolni Istenre, mint aki lenéz a Mennyből, készen, hogy lekiabáljon, akárhányszor elrontod a dolgokat: "Elkaptalak!".

Isten szeretné, ha sikeres lennél az életben. Céllal teremtett, és azt akarja, hogy ez beteljesüljön. Isten, a te Teremtőd az, aki felméri mi számít sikernek az életedben, senki más.

Ez rendkívül jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Ő veled van. Mégis néhány ember annyira fél Tőle, hogy amikor csak Róla beszélnek, idegesek lesznek. Tudod miért? Mert hibásnak érzik magukat, és azt hiszik, hogy ha közel kerülnek Istenhez, Ő rögtön kioktatja őket. Mivel emlékeztetni fogja őket mindenre, amit rosszul tettek, ők még rosszabbul fogják érezni magukat.

Semmi sem állhat messzebb Isten igazságától. A Jn 3,17 ezt írja: „Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa." (NIV ford.). Tulajdonképpen Jézus azt mondja, hogy Ő nem azért jött, hogy megszidjon, hanem hogy megmentsen!

Jézus azért jött, hogy megmentsen, nem azért, hogy megijesszen.

Valójában, amikor Isten a Bibliában az embereknek üzen, nem szokatlan, hogy ezzel kezdi: "Ne félj!". 365 bibliai rész kezdődik ezzel a felszólítással: "Ne félj!". Más szavakkal, az év minden egyes napján olvashatod Isten üzenetét, amelyben azt mondja, hogy nem kell félned, Ő veled van, Ő ott van neked, Ő szeret.

Hogyan változna meg az életed, ha következetesen elhinnéd, hogy Isten veled van? Kérd az Ő segítségét a hitetlenségedben!

Beszéljetek róla:

  • Milyen tévhitek miatt félnek az emberek Istentől?
  • Hogyan használja Isten a fegyelmezést a javunkra?
  • Isten azt akarja, hogy sikeres legyél. Hogyan segít ebben?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.17)

Szólj hozzá!

Szerinted Isten hol tud téged használni?

2015. szeptember 23. 03:00 - angie.keyr

Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, mindegyikőtök egy-egy rész belőle. 1 Korinthus 12:27

Kell hogy tartozz egy gyülekezethez, hogy betölthesd az elhívásod, miszerint más hívőket kell gyakorlati módon szolgálnod. A Biblia azt mondja: "Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, mindegyikőtök egy-egy rész belőle." (1 Korinthus 12:27)

Nagyon nagy szükség van a szolgálatodra Krisztus testében, kérdezd csak meg a helyi gyülekezetet! Mindannyiunknak megvan a maga feladata, és mindegyik feladat fontos. Nincs kis szolgálat, Isten előtt mindegyik számít.

Ugyanígy a gyülekezetben vállalt szolgálatok között sincs jelentéktelen. Vannak amelyek látszanak, és vannak háttérmunkák, amik kevésbé feltűnőek, de mind értékes. A kicsi, vagy nem szem előtt levő szolgálatok hozzák gyakran a legnagyobb változásokat.

Az otthonomban a legfontosabb világító eszköz nem a nagy csillár az ebédlőben, hanem az a kis éjszakai fényforrás, ami miatt nem verem be a kislábujjam amikor éjjel felkelek. Ugyanígy nincs a nagyság és fontosság között összefüggés, amikor Krisztus testében végzett szolgálatokról beszélünk. Mindegyik feladat fontos, mert egymástól függünk, szükségünk van a másikra hogy funkcionáljunk.

Mi történik ha a tested egy része nem működik? Beteg leszel. A tested többi része szenved. Képzeld el mi lenne, ha a májad elkezdene önmagáért élni. "Túl fáradt vagyok, nem akarom a testet tovább szolgálni. Szükségem van egy évre, amikor csak táplálnak. Azt kell tennem, ami nekem a legjobb, hadd vegye át a feladatomat néhány másik rész"

Mi történne? A tested meghalna. Ma rengeteg gyülekezet haldoklik, mert a tagok nem hajlandóak elvégezni a feladatukat. A kispadon ülnek megfigyelőként, és a test szenved.

Isten olyan feladatra hívott el, ami minden képzeletedet felülmúlja. Jó dolgokra teremtett, amiket már el is készített neked. (Efézus 2:10) Mikor másokat szolgálsz, Istent szolgálod.

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.16)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása