Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükséged van egy külső erőforrásra

2015. szeptember 27. 03:00 - Lilla:)

"Mindent kipróbáltam és semmi sem segített. Az erőm fogytán. Nincs senki, aki tehetne értem valamit? Nem ez az igazi kérdést?" (Róma 7:24. MSG)

Rájöttél már, hogy sokszor te vagy a legnagyobb ellenséged? A saját reakcióid, a saját félelmeid és a saját megfelelni vágyásod, ami azt eredményezi, hogy őrült módjára viselkedj. Tudom, hogy rám ez igaz.

Biztonságba kell helyeznem magam magamtól, mert vannak olyan dolgok, amiket nem szeretek magamban - dolgokat, amiket bár másképpen csinálnék, dolgok, amiken változtatnom kellene. Én azonban nem tudom megváltoztatni őket, legkevésbé a saját erőmből. Szükségem van egy külső erőforrásra.

Talán azt mondod: "Én meg tudok változni." Utálom ezt mondani, de nem tudsz. Lehet, hogy minden új évkor készítesz egy listát a fogadalmaidról, ami január végére lista már a kukában lesz. Miért? Mert magadtól nem tudsz megváltozni; szükséged van Isten erejére. Szükséged van egy Megmentőre, valakire, aki képes véghezvinni azokat a változásokat, amiket te nem.

Ha őszinte akarsz lenni, az igazság az, hogy néha úgy érzed elveszíted a kontrollt az életed felett. Ez egy igen gyakori érzés. Üdvözöllek az emberi fajban!

Pál apostol is így érzett 2000 évvel ezelőtt. Ezt mondja a Bibliában: "Mindent kipróbáltam és semmi sem segített. Az erőm fogytán. Nincs senki, aki tehetne értem valamit? Nem ez az igazi kérdést?" (Róma 7:24. MSG). Ez a válasz!

Talán azt az egy dolgot keresed, ami megadja neked a békességet, a teljesség érzetét, válaszol az élet értelmére. Azonban ha nem keresed Jézust a megváltásért, akkor csak a rossz helyeken fogsz kutakodni. Ezért leszel ideges.

Néhányan azt gondoljuk, hogy ha meg tudnánk házasodani, vagy ha szereznénk végre munkát, vagy ha előléptetnének, vagy meggazdagodnánk, vagy születne egy kisbabánk - vagy a babánk felnőne és leérettségizne! - a dolgok máris jobbak lennének. Sok ember az önsegítő könyvekben, a terápiában, a hóbortjaikban, a fogyókúrázásban, vagy a nyaralásban keresi a megváltást.

Ha ezt teszed, akkor rossz helyeken keresgélsz.

A válasz nem a körülményeidben rejlik. Nem egy helye, egy programon, vagy egy tablettában találod meg. A válasz egy személy: Jézus Krisztus. Isten által és Istennek lettél teremtve. Amíg ezt nem érted meg, az életed nem fog értelmet nyerni.

Beszéljetek róla:

- Hogyan változna meg az életed ha teljesen elfogadnád, hogy Jézushoz tartozol? Hogyan néz ki a "teljesen elfogadom" hit?
- Milyen lépéseket kellene megtenned azért, hogy átadd életed irányítását Istennek? Milyen gyakran kell ilyen lépéseket tenned?
- Mit jelent az, hogy Istennek lettél teremtve?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015. 09. 20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása