Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kétség a képzelet ellensége

2016. január 15. 03:00 - torokaron

„Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De amikor kér, hinnie kell, és nem szabad kételkednie, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, a szél ide-oda fújja és dobálja. Az ilyen ember ne várja, hogy bármit is kaphat az Úrtól.” (Jakab 1:5-7, NIV fordítás)

A kétség és a kételkedés a képzelet ellensége.

Amikor még gyerek voltál, fantasztikus képzelőerőd volt. De ahogy felnőttél, egyre inkább "berozsdásodott". Már nem képzeled el, hogy milyen lenne, ha bizonyos dolgok másképp lennének, ehelyett inkább elkezdted úgy elfogadni őket, amilyenek. Beletörődtél a status quo-ba -  hogy a latin kifejezést használjam -, vagyis abba a kusza összevisszaságba, amiben vagy.

A kétség és a félelem kioltja azt, amit Isten szeretne tenni az életedben. A képzelethez bátorságra van szükség. Tudod, hogy a legtöbb ember miért nem mer álmodozni és elképzelni dolgokat? Azért, mert félnek a bukástól.

A bátorság az, amikor azt tesszük, amitől a legjobban félünk. Ha nem félsz semmitől, nincs szükséged bátorságra. Az a bátorság, amikor halálra ijedten azt mondod, hogy „ezt akkor is megteszem”.

Minden jó dologtól, amit itt a Saddleback Gyülekezetben csináltunk, először én is halálra voltam ijedve. De azt mondtam, hogy akkor is megcsináljuk. Miért? Azért, mert nem engedem, hogy a félelem uralja az életemet. Ezért bár néha remegve, de akkor is megyek előre.

A bátorság az, amikor félsz ugyan, de a helyes dolgot teszed. Talán azon tűnődsz, hogy meg kellene várnod, amíg minden kétséged elmúlik. Nem, a félelmeid ellenére is cselekedned kell. Ne törődj a bizonytalanság érzéssel, amit érzel, csak menj tovább előre.

A Jakab 1:5-7 ezt mondja: „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De amikor kér, hinnie kell, és nem szabad kételkednie, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, a szél ide-oda fújja és dobálja. Az ilyen ember ne várja, hogy bármit is kaphat az Úrtól.” (NIV fordítás)

A képzeletedet vagy a félelem fogja irányítani, vagy a hit. Ezt te döntöd el. Ha hagyod, hogy a képzeletedet a félelem irányítsa, akkor állandóan zaklatott, stresszes és gondterhelt leszel, és egy szánalmas életet fogsz élni.

Inkább dönts úgy, hogy nem engeded, hogy a félelem legyen úrrá az életeden. Engedd, hogy a hited domináljon! Bízz Istenben, és akkor tovább tudsz menni hitben.  Engedd, hogy betöltse a képzeletedet a reménység és a jó dolgok várása, mert Istennel minden lehetséges.

 

Beszéljetek róla:

  • Mi az a nagy dolog, amiről úgy gondolod, hogy Isten véghez akarja vinni az életedben, azonban a kétségeid megakadályozták ezt eddig?
  • Félnél teljesen megnyitni az elmédet és az életedet Isten előtt, hogy tegyen bármit azzal?  Miért igen, vagy miért nem?
  • Amikor kérsz Istentől valamit imában, miért akarja azt, hogy higgyél abban, hogy ő válaszol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.08.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása