Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három szellemi lecke, hogy versenyben tudj maradni

2016. január 20. 03:00 - Á. Bözse

"Egy versenyben mindenki fut, de csak egyvalaki nyeri el a jutalmat. Tehát úgy fussatok a versenyen, hogy nyerjetek. Ahhoz, hogy megnyerjétek a küzdelmet el kell hagynotok sok mindent, ami megakadályozna abban, hogy a legjobbat hozzátok ki magatokból. Egy sportoló végigküzdi magát mindezen, csak azért, hogy megnyerjen egy kék szalagot, vagy egy ezüst kupát, de mi olyan jutalomért harcolunk, ami soha nem tűnik el. Így tehát fussatok egyenesen a cél felé úgy, hogy minden lépéseteket annak érdekében teszitek. Harcolok, hogy nyerjek." (I. Korinthus 9,24-26, TLB)

Tudtad, hogy versenypályán vagy?

A Biblia azt mondja az I. Korinthus 9,24-26-ban:

"Egy versenyben mindenki fut, de csak egyvalaki nyeri el a jutalmat. Tehát fussatok úgy a versenyen, hogy nyerjetek. Ahhoz, hogy megnyerjétek a küzdelmet el kell hagynotok sok mindent, ami megakadályozna abban, hogy a legjobbat hozzátok ki magatokból. Egy sportoló végigküzdi magát mindezen, csak azért, hogy megnyerjen egy kék szalagot, vagy egy ezüst kupát, de mi olyan jutalomért harcolunk, ami soha nem tűnik el. Így tehát fussatok egyenesen a cél felé úgy, hogy minden lépéseteket annak érdekében teszitek. Harcolok, hogy nyerjek." (TLB)

Miközben a versenypályán vagy, nem szeretném, hogy az oldalvonalra kelljen kerülnöd. Nem szeretném, hogy belelépj egy mélyedésbe. Azt szeretném, ha a eljutnál a célvonalig és megnyernéd a díjat.

Akárcsak egy katona, egy sportoló is három dolgot tanít nekünk arról, hogy milyenek legyünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból:

  1. Akarnod kell nyerni. Ez a különbség egy "laza" keresztény és egy elkötelezett keresztény között. Van különbség egy golfversenyző és egy olyan golfjátékos között, aki csak hobbiból játszik? Hogyne lenne. Az elkötelezett golfozó komolyan veszi a játékot. Azért játszik, hogy nyerjen. A hobbijátékos csak jól érzi magát a kikapcsolódása alatt. A különbség a komolyság szintje. Ha szeretnél nyerni az életben, annak szándékosnak kell lennie. Nem fog véletlenül, vagy minden energiabefektetés nélkül megtörténni. Mennyire vagy komoly azzal kapcsolatban, hogy azzá válj, amivé Isten akarja, hogy legyél?
  2. Fegyelmezned kell magad. Egyetlen sportoló sem válik profivá anélkül, hogy edzene. Attól nem válsz nagyszerűvé, hogy azt teszed, amihez éppen kedved van. Nincsenek rövidebb utak az éretté váláshoz. Nincsenek rövidebb utak a nagyszerűséghez. Mik azok a dolgok, amiket elhagyhatsz, hogy több időt tölthess Istennel, többet adj Istennek, többet szolgálj és egyre inkább azzá válj, amivé Isten akarja, hogy legyél?
  3. Folyamatosan a jutalomra kell összpontosítanod. Hatalmas fájdalmat vagy képes elviselni és fegyelmezni tudod magad, ha rájössz, hogy van oka a szenvedésednek és a végén megtörténik a jutalomosztás. A Biblia azt mondja a Zsidók 12,2-ben: "Tartsátok a szemeiteket Jézuson, aki elkezdte és meg is futotta ezt a versenyt, amiben mi is vagyunk. Tanulmányozzátok, hogy ő hogyan csinálta. Mert ő soha nem vesztette szem elől, amerre haladt – azt az örömmel teli véget Istenben és Istennel –, mindennel szembe tudott szállni végig az úton. A kereszttel, a szégyennel, mindennel. És most ő ott van a tisztelet helyén, közvetlenül Isten mellett." (MSG)

Beszéljetek róla

  • A munkatársaid elkötelezett vagy "laza" kereszténynek neveznek téged? Miért?
  • Az életed mely részein van szükséged nagyobb önfegyelemre?
  • Milyen gyakorlati módon tudod a "szemedet mindig Jézuson tartani"?

* (Daily Hope by Rick Warren — 2016.01.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása