Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell senki jóváhagyása ahhoz, hogy boldog legyél!

2016. február 18. 03:00 - magyarosijulia

„Nem számít! Én örülök neki, mert minden lehetséges módon Krisztust prédikálják, jó vagy rossz indíttatásból. És én továbbra is boldog leszek!" (Filippi 1:18, TEV fordítás)

happy.jpg

Boldog lehetsz, akármi is történik az életedben, ha nem engeded meg, hogy mások irányítsák a viselkedésedet.

A Filippi 1:15-17-ben Pál négy fajta emberről beszél, akik befolyásolták az ő munkáját, amíg börtönben volt Rómában. Voltak, akiket társának tekintett, és akik bátorították őt a szolgálatában. Mások viszont kritizálták, versenyeztek vagy összeesküdtek a missziója ellen.

„Néhányan közülük prédikálják a Krisztust, mert irigyek és civakodók, mások viszont őszinte jó szándékból. Ezek szeretetből tesznek így, mert tudják, hogy Isten nekem adta az evangélium megvédésének munkáját. Mások nem őszintén vallják Krisztust, hanem önző nagyravágyásból, mert azt gondolják, hogy még több bajt okoznak nekem, amíg börtönben vagyok.” (Filippi 1:15-17, TEV fordítás)

Kevés dolog rabolja el hamarabb az örömöd, mint ha kritizálnak vagy amikor mások ellened dolgoznak. Miért? Mert mindannyian azt akarjuk, hogy szeressenek. Elismerésre vágyunk. Azt akarjuk, hogy mindenki kedveljen minket.

Pál mégis ezt írja a Filippi 1:18-ban: „Nem számít! Én örülök neki, mert minden lehetséges módon Krisztust prédikálják, jó vagy rossz indíttatásból. És továbbra is boldog leszek!" (TEV fordítás)

Nincs szükséged mások elismerésére, hogy boldog legyél!

Annyira vagy boldog, amennyire választod, hogy az legyél! Ha mások nincsenek veled megelégedve, az az ő döntésük. Ha nem kaptad most meg valaki elismerését, valószínű, nem is fogod megkapni. És keserű leszel, ha arra törekszel, hogy mások elismerését elnyerd.

Pál később, a 29. és 30. versekben elmagyarázza, hogy hogyan lehetsz boldog, akármi is történjen: „Mert nem csak az a kiváltságotok, hogy bízhattok Krisztusban, hanem hogy szenvedjetek is érte. Együtt vagyunk ebben a harcban. Láttátok a múltbeli küzdelmeimet, és tudjátok, hogy még most is küzdelemben vagyok." (NLT fordítás)

Pál kiváltságnak nevezi a szenvedést, amikor a jó cselekvését választjuk, mert akkor hasonlítunk a leginkább Krisztusra, amikor valaki keresztre akar szegezni és ellened van.

Boldog lehetsz bármi történik körülötted, ha minden problémát Isten szemszögéből próbálsz nézni, és sosem engeded, hogy mások beszéde vagy tettei irányítsák az örömödet.

Beszéljetek róla:

  • Kinek az elismeréséért dolgoztál? Miért gondolod, hogy szükséged van annak a személynek az elismerésére?
  • Miért van több szabadság Isten elismerésében, mint egy emberében?
  • Hogyan munkálkodik Isten benned és általad amikor a legjobban támadnak vagy kritizálnak?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása