Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Okkal vagy megmentett!

2016. március 10. 13:17 - magyarosijulia

„Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Kor 6,20 MSG fordítás)

Egy csodálatos ellentmondás van Isten kegyelmében. Teljesen ingyen van azok számára, akik hitben Jézus elé járulnak, mégis Isten kegyelme a legdrágább ajándék, amit valaha kaphatunk.

Ez Isten fiának életébe került.

Tehát annak fényében, amit Jézus tett értünk, hogyan kellene reagálnunk? Hálásnak kell lennünk. Az egyik módja a hálánk kimutatásának Isten felé, hogy az életünket hasznosan töltjük.

Nem igazán értheted meg Isten kegyelmét, és az árát annak, amit érted tett, hogy ez számodra ez elérhető legyen, ha csak úgy élsz, ahogy akarsz, Jézus parancsait figyelmen kívül hagyva, az életedet olyan dolgokra pazarolva, amik nem számítanak. A Biblia így mondja: Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Kor 6,20).

Emlékszem, mikor Ronald Reagan elnök egy ellene elkövetett sikertelen merénylet után ezt mondta: Egy új érzés van bennem, ami azt mondja, oka volt annak, hogy megmenekültem, és azután minden időm Istenhez tartozik.

Mindannyiunkban meg kellene legyen az elhivatottság érzése. Amit Jézus tett a kereszten, okkal szabadított meg minket: hogy változást idézzünk elő az életünkkel. Jézus nem azért halt meg a kereszten, hogy csak éljünk, ahogyan akarunk. Okkal hozott minket létre – elhívott minket egy feladatra, és azt akarja, hogy azt teljesítsük.

A Biblia így szól az 1Péter 4,10-ben: „Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (NIV fordítás). Okkal kaptatok szellemi ajándékokat, képességeket, oktatást és kapcsolatokat – hogy másoknak segítsetek, és beszéljetek nekik Jézusról.

Isten megváltott, hogy használhasson!

Beszéljetek róla:

  • Láttál másokat eltékozolni az ajándékaikat?
  • Gondolod, hogy te is eltékozolod az ajándékaid? Kérdezd meg Istent, hogy mit akar, hogy tegyél, hiszen céllal vagy megajándékozott!
  • Milyen szellemi ajándékokat és képességeket adott neked Isten mások megsegítésére?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.03)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása