Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell bizonygatnod, hogy méltó vagy a kegyelemre

2016. március 24. 03:00 - DóriUtazik

 ,, Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)

Isten megmentő kegyelme egy keskeny út. Nem érdemelheted ki, és nem hozhatod te magad létre. Sosem fogod kiérdemelni.

Az Efézus 2:8-9 ezt írja: ,, Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék." 

Isten kegyelemből ment meg téged, ami azt jelenti, hogy ez tőle jövő ajándék.

Szinte nevetséges, néhány ember mennyire próbálja bizonyítani, hogy méltó Istenhez, és így próbálja megnyerni a megváltást.

A következő módszerekkel próbálkoznak:

  • Megváltás kivonás által: Csak abba kell hagynod bizonyos rossz dolgokat, és remélni, hogy Isten megbocsát.
  • Megváltás szolgálat által: Légy kedves! Légy jó! Keresztelkedj meg! Segíts idős kis néniknek átkelni az úttesten!
  • Megváltás hasonlítgatás által: Nem kell kereszténynek lenned, mert már így is jobb ember vagy, mint egy általad ismert keresztény.

Ezek közül egyik opció sem működik. Egyik sem hozza helyre az Istennel való kapcsolatodat. Attól, hogy nem vagy ,,rossz", még nem fogsz a mennybe kerülni, mert a keresztény élet sokkal többről szól annál, hogy mit nem teszünk. A szolgálat azért nem működik, mert sosem tudnál elég jót tenni, hogy elnyerd Isten tetszését. A hasonlítgatás pedig azért nem működik, mert Jézus volt az egyetlen tökéletes személy, és egyedül  hozzá érdemes hasonlítanunk magunkat.

Csak egy módon nyerhetjük el Isten kegyelmét. A Biblia így szól: ,,Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják." (Máté 7:14)

Az Istenhez vezető keskeny útnak semmi köze ahhoz, hogy te mire vagy képes. Arról szól, amit Jézus tett. 

Átadtad már az életed Istennek? Az Istenhez vezető keskeny úton jársz már? Ez az első lépés ahhoz, hogy elnyerd a kegyelmét. Többet is megtudhatsz Isten csodálatos kegyelméről a napiremeny.blog.hu weboldalon.

 Beszéljetek róla:

  • Az áhítatban felsorolt melyik viselkedésforma a legnagyobb kísértés neked és a családodnak? Miért?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy sokan megnyugtatóbbnak tartják, ha harcolhatnak a megváltásukért, mintsem elfogadni Isten kegyelmi ajándékát?
  • Mondj még egy rossz módszert, és indokold meg, miért lehet ez sokak számára kísértés!

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása