Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legjobb csak most következik

2016. május 08. 03:00 - Á. Bözse

"Az Úr házában fogok élni örökké." (Zsoltárok 23,6b NLT fordítás, második kiadás)

Amikor Dávid király azt mondja, hogy "Az Úr házában fogok élni örökké." (Zsoltárok 23,6b NLT fordítás, második kiadás), arra utal, hogy Isten helyet készített neki a mennyben.

Ez az egyik legfontosabb összefüggés, amit a Bibliában látunk. Összeköti a tegnapot a mával, és aztán ezt a kettőt a holnappal.  

Isten azt mondja: "Van egy nagyszerű tervem számodra, melyen a jóság és a kegyelem fog végigkövetni. De ez nem a vég! Van számodra valami más is a tarsolyomban!" Isten fokozatosan építkezik.  

Tehát Dávid így fejezi be a zsoltárát: "A mennybe megyünk!" Isten a legjobbat tartogatja a végére. Vele minden egyre csak jobb és jobb lesz.

Élhetsz úgy, hogy bízol az ígéretében. A legjobb csak most következik.

"Tudjuk, hogy ha a földi sátrunk lerombolódik, lesz egy épületünk Istentől, egy örök ház a mennyben, amit nem emberi kezek építettek." (II. Korinthus 5,1, NIV fordítás)

Beszéljetek róla

  • Hogyan változtatja meg egy el nem múló perspektíva azt, hogy miképp éled az életed?
  • Ki az az életedben, akinek hallania kell az Isten által felajánlott örök otthonról a mennyben? Mit fogsz tenni ezzel kapcsolatban?
  • Mit gondolsz, milyen helyet készített neked Isten?


(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.01.)

Szólj hozzá!
Címkék: otthon menny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása