Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Rendezd a sorsod, hogy segíthess másoknak is benne

2016. augusztus 02. 03:00 - mintyovanviki

"Csak emberként halhatott meg, és csak a halállal törhette meg az ördög erejét, aki birtokolta a halál hatalmát. Csak így szabadíthatta meg mindazokat, akik a haláltól való félelem rabszolgaságában élték életüket." (Zsidókhoz írt levél 2:14/b-15., NLT fordítás, második kiadás)
Az egyik dolog, amiért Jézus a Földre jött hozzánk az, hogy elvegye a haláltól való félelmünket. Hogyan? Úgy, hogy meghal értünk a kereszten és feltámad, hogy megmutassa számunkra - van élet a halál után.
A Biblia azt mondja a Zsidókhoz írt levél 2:14-15.-ben: "Csak emberként halhatott meg, és csak a halállal törhette meg az ördög erejét, aki birtokolta a halál hatalmát. Csak így szabadíthatta meg mindazokat, akik a haláltól való félelem rabszolgaságában élték életüket." (Zsidókhoz írt levél 2:14/b-15., NLT fordítás, második kiadás)
Isten meg akarja törni a haláltól való félelmed. Isten azt szeretné, hogy ahelyett, hogy a földi fájdalmaidra figyelsz, Őrá és a Menny reménységére tekints. Szeretné ha segítenél azoknak, akik ugyanerre vágynak.
Amikor valaki haldoklik, bátorítanod kell, hogy azt tegye, amit Dávid is tett: "...a halál csapdái meredtek rám. Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez."(Zsoltárok 18:6/b-7/a). Voltál már te is így? Kiáltottál már az Úrhoz az ő kegyelméért és elfogadtad a megváltásra vonatkozó ajánlatát? Nem ajánlhatod másnak azt, amit még te sem szereztél meg! Ha nem rendezted még a megváltásod kérdését, akkor az örök életedet kockáztatod.
Ha ma meghalnál, teljesen biztos vagy benne, hogy a Mennybe kerülnél? Ha nem vagy benne biztos, vagy a válaszod "nem", most rögtön rendezned kellene ezt a kérdést, hogy biztos lehess a halál utáni életedben és meg tudd mutatni a Menny reménységét barátaidnak.
Mondd el ezt az imát ma: "Drága Atyám! Te vagy az Isten, én nem. Elküldted Jézust, hogy legyen a Megváltóm, ezért meg kell hogy meneküljek. Szükségem van a megbocsátásodra azokban a dolgokban, amiket elrontottam az életben. Szükségem van arra, hogy egy új kezdetet adj az életemnek. Szükségem van a segítségedre, hogy megismerhessem az életem célját. Kapcsolatot szeretnék kezdeni veled. Arra kérlek, hogy jöjj az életembe! Meg akarok tanulni bízni benned. Meg akarok tanulni szeretni téged. Meg akarok tanulni szeretni másokat, úgy ahogy azt te elvárod tőlem. Tehát ma alázatosan, őszintén és egyenesen arra kérlek téged, hogy ments meg, ahogy beléd helyezem bizodalmam. Jézus nevében imádkozom. Ámen"
* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.26.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása