Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kerülj közelebb Istenhez, hogy meghallhasd a hangját!

2016. augusztus 12. 03:00 - Á. Bözse

„Az Úr adja a bölcsességet, tőle jön a tudás és a megértés." (Péld 2,6 TEV fordítás)

Azt mondod: „Bízni akarok Istenben, de nem hallom őt."

Amikor a gondolataid tele vannak több ezer olyan dologgal, amik elvonják a figyelmedet, akkor tényleg nem tudod meghallani Istent. Ahhoz, hogy meghalld Istent, közel kell kerülnöd hozzá. Egyedül kell lenned Istennel és csöndben maradni.

A Biblia azt mondja: „Légy csendben és tudd meg, hogy én vagyok az Isten." (Zsolt 46,10, NIV fordítás). Ez azt jelenti, hogy ülj le és legyél csendben. Így hallod meg Istent és kerülsz közel Istenhez. Légy egyedül a Bibliáddal, és mondd: „Istenem, van valami, amit szeretnél nekem mondani?" Olvasd Isten Igéjét és beszélj neki arról, ami a szíveden van.

És Isten azt mondja, hogy megadja neked a bölcsességet ahhoz, hogy felismerd az ő hangját és megvalósítsd, amit mond: „Az Úr adja a bölcsességet, tőle jön a tudás és a megértés." (Péld 2,6 TEV fordítás).

Imádkozd ezt ma: „Istenem, rád akarok figyelni, és nem a kétség hangjaira. Közel akarok kerülni hozzád és jobban megismerni téged. Hallani akarlak, és megígérem, hogy utána engedelmeskedem neked. Az egyik olyan ember akarok lenni, akit tudsz használni és megáldani."

Beszéljetek róla:

  • Mit kell megváltoztatnod azon, ahogy az Úrral találkozol, hogy csendben legyél és közelebb tudj kerülni hozzá?
  • Hogyan reagálsz általában Isten irányítására az életedben?
  • Hogyan tudod megmutatni Istennek, hogy kész vagy engedelmeskedni neki abban, amerre vezet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása