Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha Isten gyermeke vagy, egy családhoz tartozol

2016. szeptember 20. 03:00 - Á. Bözse

"Krisztus egy testté formál minket és olyan egyénekké, akik egymáshoz kapcsolódnak." (Róma 12,5b GW fordítás)

A gyülekezet nem csak abban segít, hogy Istent tudd a középpontba helyezni. Abban is segít, hogy kapcsolódni tudj más hívőkkel.

Isten nem azért helyezett ide, hogy egy elszigetelt életet élj. Amíg itt vagy a Földön, Isten azt akarja, hogy megtanulj szeretni más embereket, és azt akarja, hogy gyakorold az ő családjában lévő más emberek iránti szeretetet. A Biblia azt mondja: "Krisztus egy testté formál minket és olyan egyénekké, akik egymáshoz kapcsolódnak." (Róma 12,5b GW fordítás) Van egy kapcsolat, ami jellemezni fog, ha Isten gyermeke lettél, nővér leszel, vagy fivér, azaz testvér.

Mi is ez a Test?

"A test, amiről beszélünk, Krisztus teste a kiválasztottakból. Mindannyian megtaláljuk az értelmet és a funkciót az ő testének tagjaként. De levágott ujjként, vagy levágott lábujjként nem érnénk sokat." (Róma 12,5 MSG fordítás)

A lelki életed nem ér semmit, ha nem csatlakozik Isten családjához. Ha levágom az ujjam, nem csak, hogy megáll a növekedésben, nem fog tovább élni. Csatlakoznia kell a testhez. Hasonlóképp, szükségünk van egymásra a Krisztus testében, ha lelkileg növekedni akarunk és be akarjuk tölteni Isten életünkre vonatkozó tervét.

A Californiai Lelki Egészség Ház végzett egy kutatást és azt tapasztalta, hogyha elszigeteled magad másoktól, és nem építesz ki kis csoportokban közeli barátságokat, akkor háromszor olyan valószínű, hogy korán halsz meg. Négyszer valószínűbb, hogy érzelmi kiégésben szenvedsz. Ötször valószínűbb, hogy kóros depresszióban szenvedsz. És akár tízszer valószínűbb, hogy valamilyen érzelmi vagy mentális problémával kerülsz kórházba. Szóval a saját mentális egészségedért, vegyél részt kis csoportban! Legyél tagja Isten családjának. Kapcsolódj.

"Isten saját családjának tagjai vagytok... és Isten házanépéhez tartoztok minden kereszténnyel együtt." (Efézus 2,19 TLB fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy gyakoroljuk a más hívők iránti szeretetet itt a Földön? Mire való ez a gyakorlás?
  • Hogyan változik a jelentőséged, ha Krisztus testének tagjaként tekintesz magadra?
  • Mennyire növekedtél szellemileg, mióta Krisztus testéhez kapcsolódtál?

 

* (Daily Hope by Rick Warren 2016.09.13)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása