Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még a hibáid is dicsőséget szerezhetnek Istennek

2017. május 11. 03:00 - K. Juc

ace-cards-karty-pik-poker-1914476-480x320.jpg

„Köszönöm, hogy olyan csodálatosan összetetté formáltál. A szakszerűséged lenyűgöző - ezt jól tudom." (Zsoltárok 139,14, NLT fordítás, második kiadás)

Ha valaki szenved, akkor egyszerű, de nem leegyszerűsített igazságra van szüksége. Nem elég azt mondani neki, hogy imádkozzon, olvassa a Bibliáját és járjon gyülekezetbe. Segítened kell neki rájönnie, hogyan változtathat az életén.

Az életünkön viszont addig nem tudunk változtatni, amíg nem értjük meg az identitásunkat. Addig nem tudsz mindazzá válni, aminek Isten teremtett, amíg nem fogadod el teljesen az identitásod: a senkivel sem összetéveszthető, egyedi önmagad, akit Isten egy bizonyos céllal teremtett.

Csodálatosan összetett vagy (Zsoltárok 139:14). Ahhoz, hogy be tudd tölteni Isten rád vonatkozó tervét, meg kell vizsgálnod az életed minden dimenzióját és meg kell értened az életedet befolyásoló öt tényezőt. Ezután pedig ki kell hoznod a legtöbbet abból, amit kaptál. Mindannyian különböző szülők gyermekei vagyunk. Különbözőek a fájdalmaink, a problémáink és a bennünk rejlő lehetőségek is. Egy nap mégis arról adunk majd számot, hogy mit kezdtünk ezekkel a tényezőkkel.

A kémiád az első tényező, amely meghatározza milyen vagy. Ez magába foglalja a DNS-ed, a génjeidet, a hormonjaidat és a kémiai felépítésedet. Van köztetek túlérzékeny és van, akinek különösen magas a fájdalomküszöbe. Egyeseknek alacsony az energiaszintje, mások viszont egész nap nyüzsögnek. Van aki hajlamos a térdfájásra, rosszul lát vagy törékenyek a csontjai. Vannak olyanok is, akiknél az oxytocin hormon szintje alacsony, ami depresszióhoz vezethet. 

Egyetlen hiányosság sem bűn vagy szégyellnivaló - Isten ilyennek tervezett bennünket! Vettem egyszer egy kopott farmert, amelynek a címkéjén ez állt: „Ez a farmer tele van szándékos hibákkal, azért, hogy egyedi legyen." Ez a génjeidre is igaz: a hibáid tesznek különlegessé. Ezek a hibák részei az egyedi tervnek és Isten saját céljaira és dicsőségére tervezte azokat.

Sosem fogsz tudni változást elérni az életedben vagy betölteni Isten célját, amíg nem érted meg, hogy csodálatosan összetett és hibákkal is rendelkező teremtmény vagy Isten dicsőségére. A kérdés tehát az, hogy mit fogsz kezdeni a neked osztott lapokkal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a hiányosságok, amelyek különlegessé tesznek?
  • Hogyan tudod ezeket a hiányosságokat úgy felhasználni, hogy dicsőséget szerezzenek Istennek?
  • A következő kérdést mindannyiunknak meg kell válaszolnia: Mit kezdesz az adottságaiddal?

(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.09.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása