Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Barátokra van szükséged, akik támogatnak, hogy egészséges légy

2017. július 02. 03:00 - Erika1832

 “És vegyük fontolóra, hogyan tudnánk a szeretetre és a jó cselekedetekre ösztönözni egymást.” (Zsid. 10:24, NIV fordítás)

baratok3.jpg

Az igazi barátok a legjobbat hozzák ki egymásból, és bátorítják, ösztönzik egymást, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. Az olyan barátok, akik azért szurkolnak, hogy egészséges légy, nagyon fontosak.

Egy régi zambiai közmondás szerint "Amikor egyedül futsz, akkor gyorsan haladsz, de amikor másokkal együtt futsz, akkor messzebbre érsz." Az egész életen át tartó egészséges életmód nem olyan, mint egy 50 méteres futás, hanem olyan, mint egy maraton.

A maratoni futók tudják, hogy amikor futás közben elkezd szúrni az oldaluk, úgy érzik, a legjobb lenne feladni a versenyt. De ha ilyenkor másokkal együtt futnak, erőt tudnak meríteni a folytatáshoz, hogy elérjenek a célig. Ugyanez a helyzet akkor is, amikor az egészséges életmód mellett döntesz. Ahhoz, hogy meg tudd valósítani az egészségedre vonatkozó és Istentől kapott céljaidat, a környezetedből másokat is be kell vonnod ebbe.

A Biblia azt mondja, "Egy testnek vagyunk a tagjai, és mindannyian egymáshoz tartozunk." (Róma 12:5 NLT ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mindannyiunknak más erősségeink vannak, amikor mások bátorításáról van szó. Te hogyan bátorítod annak a kis közösségnek a tagjait, ahová tartozol?
• Mit gondolsz, miért fontos az, hogy ugyanúgy szurkoljunk a barátaink sikeréért, mint a saját sikerünkért?
• A Rómaikhoz írt levél 12:5 verséhez kapcsolódva gondolkodj el azon, hogy kik azok az emberek az életedben, akikhez segítségért fordulhatsz, amikor szükséged van rá.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása