Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten hatalma mindig megvéd téged

2017. december 20. 03:00 - Anika Enikő

„Hiteteken keresztül Isten hatalma őriz titeket, míg üdvösséget kaptok." ( 1Péter 1:5a, GNT fordítás)

abono-de-familia-pre-natal.jpg

A remény számít.

Egy olyan világban, ami többnyire sivár, meg kell értenünk, hogy az Istentől kapott legjobb még ránk vár, és eljövendő.

Öt okot találunk az 1Péter 1-ben amiért reménykedhetünk, bármi is történjen az életünkben. Az első háromról már szó volt az előző áhítatokban.

  1. Isten előbb választott bennünket, mint mi Őt.
  2. Isten mindig kegyelemmel és irgalommal van irántunk.
  3. Isten bebiztosította a jövőnket.

És a negyedik: Isten hatalma megvéd bennünket. A Biblia azt mondja nekünk, hogy: „Hiteteken keresztül Isten hatalma őriz titeket, míg üdvösséget kaptok." (1 Péter 1:5a, GNT fordítás).

Legyünk őszinték. Néha van úgy, hogy olyan helyzetben vagyunk, amiben reménytelennek, tehetetlennek és erőtlennek érezzük magunkat.

Ám az igazat megvallva: ez egy hazugság! Nem vagyunk reménytelenek, tehetetlenek vagy erőtlenek, ha Isten az életünkben van!

Isten azt mondja, hogy az ő hatalmas ereje megvéd bennünket.

Láttál már olyan házakat, amik előtt ilyen feliratozott tábla állt, hogy: Biztonsági rendszer által védett? Nekünk is ezt kellene tennünk: olyan kis jelzőtáblára van szükségünk, amin az áll, hogy Isten védelme alatt.

A megvédeni szó a fenti igeversben szó szerint azt jelenti, hogy garrison, aminek a jelentése, hogy minket folyamatosan Isten védelme őriz.

A napnak minden percében Isten vigyáz rád, ahogy azt egy testőr tenné. Az életben minden az Atya szűrőjén át történik – még a bűn miatti nehéz dolgok, vagy mások bűne is, amit Isten fel tud használni a jóra.

Mit kell tenned mindennek közepette? Valójában egyszerű: Bízz Istenben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az Istenről alkotott kép, melyen Ő egy őrszem, aki vigyáz és védelmez téged, hogyan hat arra, ahogy az életedet szemléled?
  • Hogyan láttad megvalósulni Isten védelmét az életedben?
  • Az életed minden területén bízol Isten védelmében? Miért vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása