Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd, hogy Isten legyen a védelmeződ

2023. február 06. 03:00 - Besther

angel-g10565e7f5_1920.png

"Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára." (Zsoltárok 23,5.)

Dávid király tudta, hogy mit jelent az érzelmi, verbális és fizikai támadás. Ifjúként felkente őt Sámuel próféta Izrael következő királyának, miközben Saul még mindig király volt. Annak ellenére, hogy Dávid hűségesen szolgálta Sault, ő féltékeny volt a leendő királyra és elhatározta, hogy megöli őt. Dávidnak barlangokban kellett bújkálnia Saul elől, miközben hazugságokat terjesztettek róla a királyságban. Dávid azonban soha nem mondott egy rossz szót sem Saul királyra. Soha nem állt bosszút, mert Isten felkészítette Dávidot arra, hogy olyan király legyen, aki Isten szívét követi. 

Dávid ezt mondta Istennek, "Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára." (Zsoltárok 23,5.)

Úgy hangzik ez, mintha Dávid kimerült lett volna? Nem! Nem kellett minden energiáját védekezésre fordítania, mert hitt abban, hogy Isten a védelmezője.

Sok hitre és alázatra van szükség ahhoz, hogy megbízz Istenben és nyugodt maradj, amikor támadások érnek, amikor félreértenek téged és amikor pletykák terjednek rólad. Amikor ez történik, akkor felháborodsz és cselekedni akarsz. Hogyan bánj azokkal, akik megtámadnak téged? Te sehogy. Hagyod, hogy Isten kezelje őket.

Bízz Istenben, hagyd, hogy Ő legyen a védelmeződ!

Isten nemcsak megvédeni akar, hanem közösségben lenni veled: "Tárt karokkal fogadsz minket, amikor védelemért jövünk hozzád. Vígadunk egész éjjel! Őrzöd az ünneplésünket"  (Zsoltárok 5,12. The Message)

A 23. és az 5. zsoltár egyaránt egy lakomát vagy egy ünneplést fest le, egy valószínűtlen időpontban. Nem csak akkor történhet ilyen, amikor jó idők járnak, hanem akkor is, amikor támadások érnek.

Ha épp egy csata hevében vagy, arról Isten tud. Lehet, hogy a munkádért harcolsz vagy az egészségedért küzdesz. Harcolsz a józan eszedért. Küzdesz a méltóságodért. Míg folyik a csata, Ő rendezni akar neked egy lakomát, hogy egy kis bátorítást adjon neked.

Isten egy ünnepséget akar rendezni a harci zónában, lakomára invitál a csatatéren. Ez a bátorítás könnyen elérhető számodra is, ha átadod aggodalmaidat, fájdalmadat és hagyod, hogy Jézus irányítson és megnyugszol az ígéreteiben. 

Ha Isten gyermeke vagy, akkor mennyei Atyád büszke rád. Lehet, hogy a kritikusaid bosszantanak, rágalmaznak, mellőznek vagy sértegetnek téged, de nem tudják megállítani Isten áldását az életeden.

Ahogy a Biblia mondja, "Bevisz engem a borozó házba, és zászló felettem a szerelme." (Énekek éneke 2,4.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen csatában vagy most? Milyen ellenállás mered rád?
  • Mit kell elengedned ahhoz, hogy átadd a védelmet Istennek?
  • Miként segíthet a harc közepén való pihenés abban, hogy jobban harcolj? 

 (*Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.30.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása