Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Menny 24 órás sürgősségi forró vonala

2018. május 23. 03:00 - magyarosijulia

Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsolt 50:15 NLT fordítás)

Isten azt akarja, hogy Tőle kérj segítséget a nehézségeidben: Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsolt 50:15 NLT fordítás).

„Mikróhullámú" imádságnak nevezem ezt, hiszen gyors és lényegre törő: Segítség! SOS! Például amikor ránk tör a kísértés, és nincs idő hosszan beszélgetni Istennel, egyszerűen kiálts fel Hozzá! Dávid, Dániel, Péter, Pál, és nagyon sokan mások imádkoztak így és kiáltottak fel segítségért a nehézség idején.

A Biblia biztosít arról, hogy a segélykiáltásunk meghallgatásra talál, hiszen Jézus együttérző a vívódásainkkal. Ő is ugyanolyan problémákkal kellett megküzdjön, mint mi. „Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt." (Zsidó 4:15).

Ha Isten várja, hogy a segítségét kérjük, miért nem fordulunk Hozzá gyakrabban? Őszintén, sokszor nem akarjuk, hogy segítsenek rajtunk! Olykor úgy gondoljuk, hogy mi tudjuk, hogy mi a legjobb nekünk – jobban, mint Isten. Máskor pedig szégyenkezünk Isten előtt. De a Biblia azt mondja, hogy „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsidó 4:16).

Isten szeretete örökkévaló, az Ő türelme pedig mindörökké tart. Kérd az Ő segítségét, aztán pedig figyeld, ahogy gondot visel rólad!

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Ha Isten várja, hogy segíthessen, miért nem fordulunk Hozzá gyakrabban?
  • Hogyan segítettek át a gyors, felkiáltó imák a nehézségekben?
  • Könnyen vagy nehezen tudod elfogadni, hogy Jézus megérti a gyengeségeinket és kísértéseinket? Miért?

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása