Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak tanulj a Bibliából, emlékezz is rá!

2018. szeptember 22. 03:00 - Lilla:)

"Figyelmesen hallgassátok szavaimat! Ne veszítsétek őket szem elől! Engedjétek, hogy mélyen behatoljanak szívetekbe, hogy életet hozzanak azok számára, akik megtalálják őket és gyógyulást teljes testüknek." (Példabeszédek 4:20-22., NLT fordítás)

Ezt a Biblia mondja a bölcsességről a Példabeszédek 22:17-ben: "Figyeljetek és megtanítom nektek, mit mond a bölcs. Tanuljatok tanításaiból és örvendeztek majd ha emlékeztek rájuk és idézitek őket" (GNT fordítás). Jegyezd meg a következő négy kulcs igét a Szentírásból: figyelj, tanulj, emlékezz és idézd. Ezek a bölcsesség jelei.

Attól, hogy megtanulsz valamit, nem válsz bölcsebbé is; emlékezned is kell. Továbbá nem elég emlékezni; meg is kell szilárdítani ezt a tudást, ugyanis ha nem emlékszel és nem szilárdítod meg, akkor az lesz a vége, hogy újra és újra meg kell ugyanazt tanulnod.

Meg kell őrizned amit tanulsz és emlékezned kell, hogy felül tudd vizsgálni és el tudd fogadni.

Az emberek gyakran mondják: "Nem tudok visszaemlékezni!" Oh, dehogynem tudsz. Arra emlékszel, ami fontos számodra. Emlékszel arra is, amit szeretsz. Emlékszel arra, ami számít neked.

Például, lehet, hogy azt mondod: "Nem tudom megjegyezni a Bibliát." Azonban emlékszel az elmúlt szezon összes baseball vagy foci statisztikájára. Vagy azt mondod: "Nem emlékszem a Bibliára", viszont idézni tudsz mindenféle népszerű dalszöveget vagy minden egyes lépését a kedvenc receptednek vagy bármi egyebet, amivel foglalkozol. Arra emlékszel, ami fontos számodra.

Amikor az igazság fontossá válik számodra, emlékezni fogsz rá. Emlékszel majd rá, újra és újra átismétled, megszilárdítod, majd megújítod az életedben. Ez az, ami képes megváltoztatni az életedet.

"Figyelmesen hallgassátok szavaimat! Ne veszítsétek őket szem elől! Engedjétek, hogy mélyen behatoljanak szívetekbe, hogy életet hozzanak azok számára, akik megtalálják őket és gyógyulást teljes testüknek." (Példabeszédek 4:20-22., NLT fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mik azok a dolgok, amikre könnyen emlékszel vissza? Miért?
  • Miért fontos, hogy memorizáld a Szentírást? Miből látod, hogy megéri memorizálnod?
  • Mi az az egy dolog, ami segíthet számodra memorizálni a Szentírást?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása