Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten tovább akar vezetni téged a hit útján

2018. október 25. 03:00 - Erika1832

„És Jézus így szólt hozzá, menj, a te hited megtartott téged. És azonnal visszanyerte látását és követte őt az úton." (Márk 10:52, NASB fordítás)

Nem tudom, hogy mi az a lépés, amit meg kell tenned a közeljövőben, de azt tudom, hogy nagyon fontos, hogy megtedd.  Lehet, hogy pont az, hogy behívd Jézus Krisztust az életedbe. Vagy talán az, hogy megkeresztelkedj, mert itt az ideje. Talán az, hogy csatlakozz egy gyülekezethez, vagy egy kisebb csoporthoz, vagy kezdj el tizedet fizetni, vagy keresd meg a szolgálatodat, vagy menj el egy missziós útra, vagy, hogy hívd meg egyik barátodat a gyülekezetbe. Nem tudom, hogy mi a te következő lépésed, de azt tudom, hogy biztosan egy ilyen: Isten soha nem fogja abbahagyni, hogy a hit útján még tovább, még mélyebbre vezessen téged. Mindig van egy következő lépés.

Ha ezt nem léped meg, akkor beragadsz, mint az autókereke a keréknyomba, — és az egyetlen különbség egy sír és egy ilyen keréknyom között a mérete. Ha nem mozdulsz ki ebből előre a hitben, meg fogsz halni. A szíved elhidegül, és egyre távolabb fogod érezni magad Istentől. Amíg te nem teszed meg az első lépést, Isten sem tud segíteni neked, hogy megtedd a másodikat, harmadikat, negyediket és ötödiket. Ha egy dologban Isten segítségét kéred, ő lehet, hogy ezt kérdezi tőled, „Miért nem tetted meg azt, amit már kértem tőled, hogy tedd meg?" Talán már tudod is, hogy mit kellene tenned, ne halogasd, tedd meg!

Mielőtt Bartimeus találkozott volna Jézussal, egy út mellett ülő, alamizsnát kolduló vak ember volt. Miután az Úrtól megnyerte látását, „követni kezdte [Jézust] az úton." (Márk 10:52, NASB fordítás). E két mondat közül melyik jellemző a te életviteledre: az út mellett ülő, vagy az úton Jézust követő? Mit gondolsz, e kétféle életmód közül melyik a kiteljesedettebb? Mit gondolsz, melyikben van több öröm, melyik a nagyobb jelentőségű és elégedettebb? Melyiket szeretnéd, hogy az életedben jelen legyen?

Jézust követni az úton csak egyféle módon lehetséges, még pedig úgy, hogy megtesszük a következő lépést.

A hit több, mint a meggyőződés. A hit több, mint a gondolkodás, beszéd, vagy a bizonyosság Jézusról. A hit az cselekvés, mozgás; ami  aktivitást jelent. A hit az, amikor megteszel valamit. Valójában a Biblia azt mondja a Jakab 2:14-ben, hogy „Ha az emberek azt mondják, hogy van hitük, de nem csinálnak semmit, akkor a hitük nem ér semmit". (NCV fordítás).

Honnan szerezhetsz  hitet a friss kezdethez? Csak egy forrás van: Jézus Krisztus.

„Mindenünk, amink van – a helyes gondolkodás, és a jobb élet, a tiszta lappal való  újrakezdés – Istentől származik Jézus Krisztuson keresztül” (1Korinthus 1:30, MSG fordítás). Bartimeusnak fogalma sem volt róla, hogy Jézus Krisztus pont azon az úton fog elmenni, ahol ő ült. Számára ez egy ugyanolyan nap volt, mint a többi. De Isten adott neki egy váratlan lehetőséget, felajánlotta neki az újrakezdést. Isten ugyanezt a lehetőséget adja neked is, ne hagyd ki! Lépd meg a hit következő lépését, mielőtt a lehetőséget elszalasztanád!

Elfogadtad Jézust, mint Urunkat és Megváltónkat?

A Biblia azt mondja, mindannyian elmaradunk Isten tökéletes szabványától. Mégis, Isten szeret minket – annak ellenére, hogy mi  bűnösök vagyunk és hibázunk. Sőt, Isten annyira szeretett minket, hogy elküldte fiát, Jézust, hogy megtisztítson minket a bűneinkből, és hogy bevigyen minket Isten családjába.

Ha még soha nem fogadtad el Isten szeretetét, és nem hívtad be Jézust a szívedbe, azt szeretném, hogy erre most lehetőséged legyen. Ha a következő imádság kifejezi azt, ami a szívedben van, akkor tudasd ezt Istennel úgy, hogy ezt az imádságot magadra vonatkozólag mondod el, hozzátéve, hogy: „én is”.

„Édes Istenem, egyáltalán nem értem, de megköszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy te itt vagy nekem, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen engem.

Bevallom, hogy vétkeztem ellened, és bevallom, szükségem van Jézusra, mint az én Megváltómra. Kapcsolatba szeretnék kerülni Jézussal, és követni fogom őt, és megtenni azokat a dolgokat, melyekre azt mondja, hogy megtegyem.

Kérem, hogy ments meg a múltamtól, az önsajnálatomtól, a hibáimtól, bűneimtől, szokásaimtól, fájdalmaimtól és a halogatásaimtól.

Kérlek, hogy őrizz meg engem a te céljaidra. Tudni szeretném, hogy miért vagyok itt ezen a bolygón. És teljesíteni akarom mindazt, amit te kérsz tőlem, hogy megtegyem. Meg akarom tanulni, hogy hogyan szeresselek téged, és bízni akarok benned, és a te családodban mindörökre. A te nevedben imádkozom. Ámen." 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mire vársz, hogy hitben megtedd a következő lépést?
• Milyen mentségeket próbáltál találni Jézus követésében?
• Milyen következő lépést fogsz megtenni ma a hitben való előrehaladásod érdekében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása