Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten útja az áldásokhoz: Tanulmányozd az Ő Igéjét

2018. december 03. 03:00 - FAmelita

"Boldog ember az, aki...az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényén meditál éjjel-nappal. 
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz." (Zsolt. 1:1-3, NIV fordítás)

 A Biblia jóval több mint egy könyv, amit a polcodra teszel. Az maga az ösvény Isten áldásaihoz.

Isten Igéjében azt találjuk újra és újra, hogy a Biblia tanulmányozása és alkalmazása az életünkben áldásokhoz vezetnek.

Példának okáért a Biblia azt mondja, "Boldog ember az, aki...az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényén meditál éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz." (Zsolt. 1:1-3, NIV fordítás)

De mit jelent meditálni? Sok ember azt gondolja ha az elmédet semlegessé teszed és a köldök szöszödet szemléled miközben azt mondod, hogy 'ohmmm'.

De nem ezt jelenti meditálni!

Meditáció annyit tesz, hogy komolyan gondolkodni valamin. Meditálsz, amikor elolvasol egy verset a Bibliából, és utána azon gondolkodsz, mit is jelent ez és hogyan tudom az életemre alkalmazni.

Ezt tenni a Zsoltárok 1:1-3 szerint olyan, mint mély gyökereket ereszteni a földbe, amik akkor is meg tartanak, amikor a problémák jönnek.

Isten nem fog megáldani, ha nem ásod bele magad és tanulmányozod az Ő Igéjét.

Azt akarom, hogy boldogulj abban amit csinálsz. Azt akarom, hogy az életed csordultig legyen értelemmel és célokkal. De ahhoz, hogy Isten áldásait megkaphasd a Biblia azt mondja nem elég csak olvasnod, elmélkedned is kell Isten szaván.

Azt akarom, hogy bármi is jön veled szembe az évek folyamán boldogulj. De Isten világossá tette a feltételeket. Ha akarod az áldásait, tanulmányozd az Igét.

Jakab 1:25 ezt írja "De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad mellette, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, az boldog lesz az ő cselekedetében." (NIV ford.)

Ha akarod Isten áldásait, akkor vállald, hogy mélyen belenézel Isten Igéjébe, hogy alaposan megvizsgálod, megjegyzed, majd engedelmeskedsz annak, amit az tanít neked.

Nem egy komplikált folyamat.

De megváltoztatja az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan értékelnéd a jelenlegi Biblia tanulmányozásod ezek alapján?
  • Mi a különbség egy gyors, rendszeres Biblia olvasás és az Ige mély tanulmányozása között?
  • Mi tart vissza attól, hogy a Biblia tanulmányozás az életed nagyobb részét képezze? Hogyan tudsz ezen változtatni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása