Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Van egy álmod? Most hozz döntést!

2018. december 06. 03:00 - gabormel

„Az ilyen ember, aki nem képes kitartani semmiben és bizonytalan mindabban, amit tesz, ne higgye, hogy bármit is kap majd az Úrtól.” (Jak 1:7-8, GNT-fordítás)

tudatos_alom_almodas-meditacio-2-uj_vilagtudat.jpg

Amikor Isten ad egy álmot az életedre vonatkozóan, a szemeid hirtelen megnyílnak és látod, hogy Ő mit szeretne tenni benned és rajtad keresztül. Elkezded megérteni, hogy nem csak véletlenül kerültél ide a Földre, és kezded meglátni az Ő tervét és célját.

Azonban az álom mindaddig nem sokat ér, amíg nem ébredsz fel és nem kezdesz el dolgozni azon. Neked kell megtenned a hitedből fakadó következő lépést, a döntéshozatalt.

Hajlamosak vagyunk azokat a vezetőket szeretni, akik gyorsan tudnak döntéseket hozni. Azonban nem a gyorsaság a legfontosabb. Könnyebb gyorsan dönteni, mint jól. Gyors döntést nem nehéz hozni, viszont nagy bölcsességet igényel az, hogy döntést hozzunk.

A Biblia sokszor szól a döntéshozatalról. Jakab levelének 1:7-8 igeverse így szól: „Az ilyen ember, aki nem képes kitartani semmiben és bizonytalan mindabban, amit tesz, ne higgye, hogy bármit is kap majd az Úrtól.” (GNT-fordítás). A Biblia szerint a két úton járás, a kettős gondolkodás végzetes, a határozatlanság pedig távol tart Isten legnagyobb áldásaitól. Az, akinek a döntéshozatalára ezek jellemzők, nehezen tud bölcs döntéseket hozni.

Ha nem tudod eldönteni, hogy mi is az igazán fontos az életedben, az katasztrófához vezethet. Elmulasztod azokat a jó dolgokat, amit Isten tervez az életedben, és soha nem fogsz jellemben növekedni.

A döntéseink határozzák meg a sorsunkat és azt, hogy a jellemünk fejlődik vagy rosszabb lesz.

Soha nem fogsz tudni szembenézni Isten életedre vonatkozó tervével és álmával, amíg nem győzedelmeskedsz a döntéshozatalnak ezen szakasza felett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen álma van Istennek az életedre nézve, amelyet számodra felfedett?
  • Milyen döntés meghozatalában voltál határozatlan, bár tudtad, hogy ez előrelépést jelentene az Istentől kapott álmodat illetően?
  • A jelenlegi döntéseid fejlesztik vagy rombolják a jellemedet?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.29.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása