Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Várni addig, míg a dolgok elrendeződnek?

2018. december 20. 03:00 - gabormel

„Ha mindig csak a tökéletes körülményekre vársz, sohasem fogsz semmit sem véghez vinni.” Préd 11:4, TLB fordítás

f78983adb335473388d198411e02c15e_1.jpg

A legfontosabb szó, amit az időddel való gazdálkodás során tanulhatsz: a nem. Minden alkalommal, mikor nemet mondasz, sok időt takaríthatsz meg magadnak.

Azonban van még egy kifejezés, amely szintén jó lehet az időddel való bánásmód tekintetében, ez pedig: „Tedd meg most!” Ha valami nem méltó arra, hogy időt fordíts rá, azt mondod, hogy nem. Ha pedig úgy érzed, hogy érdemes időt fordítani rá, akkor viszont: „Csináld most!” Ne halogasd!

Annak érdekében, hogy a legjobban ki tudd használni a rendelkezésre álló idődet, ne késlekedj a megvalósítással!

Soha nem jön el az ideális idő arra, hogy átvedd az irányítást a naptárad felett. Meglehet, hogy így gondolkozol: „Ezeken a napokon ezeket fogom csinálni.” Vagy talán arra vársz, hogy hozzá kezdj valamihez. Az egyik kedvelt kifejezésünk: „Amikor a dolgok elrendeződnek.” Igen, igaz! Azonban had áruljak el egy kis titkot: „A dolgok” sohasem fognak elrendeződni. Az élet csak egyre gyorsul, nem pedig lassul. Minél idősebb vagy, annál gyorsabban telik. A második évfolyam örökké tartott! Azonban most azon gondolkodom, hogy szaladt el a 2018-as év?

Ha azt gondolod, hogy ideális élethelyzetet fogsz elérni az életben, amely azt teszi lehetővé, hogy átvedd az irányítást az időd felett, és csak az igazán fontos dolgokat valósítod meg, akkor ez nem fog megtörténni. Talán azt gondolod, hogy amikor a dolgok elrendeződnek, akkor lesz időd eltölteni a napi csendes idődet Istennel. „Majd ha sok felesleges időm lesz, olvasni fogom a Bibliámat.” Nem! Ezt most kell megtenned! Szánj rá időt!

Ha így gondolkodsz: „Amikor a dolgok elrendeződnek, több időt fogok eltölteni a gyerekekkel..” És nem fog semmi sem elrendeződni mindaddig, míg a gyerekek nem költöznek el otthonról. Cselekedj most! Meg kell tanulnod, hogy akkor is időt kell szakítanod a gyerekeidre, ha a dolgok nem éppen rendezettek!

Lehet a következőképp vélekedsz: „Amikor a dolgok elrendeződnek, a házastársam és én újra romantikusak leszünk. Azonban, ha arra vársz, hogy egy romantikus nyaraláson vesztek majd részt egy trópusi szigeten, nem fog nagyon gyakran megtörténni. Legyen elsődleges a házasságod, szakíts időt a házastársadra! Tedd meg most!

Az életet tökéletlen körülmények között kell élni. Ha csak abban az esetben élvezed a házastársad közelségét és a gyermekeid társaságát, mikor a dolgok tökéletesek, akkor valójában sohasem fogod élvezni azokat. Ha csak akkor imádkozol, mikor kedved van, az Ördög gondoskodni fog arról, hogy soha ne legyen hozzá kedved.

Az életet meg kell élni és élvezni mindazt, amit Isten ma számodra adott a tökéletlen feltételek és körülmények ellenére. Ne arra várj, hogy a dolgok elrendeződjenek. Ne várj „ezen napok egyikére” sem. Cselekedj most!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Melyik nehezebb számodra? Nemet mondani vagy megtenni valamit ahelyett, hogy halogatnád? Miért?
  • Milyen fontos elfoglaltságot vagy feladatot kell félre tenned, mert arra vársz, hogy a dolgok elrendeződjenek?
  • Van valami kevésbé értékes az idődben, amely visszatart a még értékesebbtől? Hogyan tudod az ütemtervedet szabályozni, hogy a naptárad jobban megfeleljen a prioritásaidnak?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása