Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet egy döntés

2019. április 15. 03:00 - ReveSz

 "Szeresd az URat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz, és így lakhatsz hosszú ideig azon a földön, amelyet Istened, az ÚR esküvel ígért oda atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak." (5 Mózes 30:20 NIV)

 8dc84a_59c10914acc24ee7a244b99de0b3381a_mv2.jpeg

Túl sok ember esik abba a tévhitbe, hogy a szeretet irányíthatatlan, hogy egy olyan dolog ami csak úgy történik velünk. Tulajdonképpen, még a nyelvünk is magába foglalja a szeretet/szerelem féktelenségét. Azt mondjuk, "Szerelembe esek" mintha csak a szerelem egy árokhoz lenne hasonló. Sétálok egy nap és - hopp! - szerelembe estem. Nem tudtam mit tenni.

De itt az igazság: Ez nem szeretet. A szeretet nem csak megtörténik veled, a szeretet egy döntés, és az elkötelezettséged mutatja.

Kétségtelen, hogy a vágy és a vonzalom irányíthatatlan tud lenni. De a vonzalom és a vágy nem szeretet.  Szerelemhez vezethetnek, de nem szeretethez. A szeretet egy döntés.

Muszáj Istent szeretned, Ő nem fog erre erővel kényszeríteni (5 Mózes 30:20). Mutathatod a hátad Istennek és választhatsz egy teljesen más utat. Tönkreteheted az életed ha emellett döntesz. Isten továbbra sem fog erővel kényszeríteni arra, hogy szeresd őt, mert Ő tudja, hogy a szeretetet nem lehet erőltetni.

Ez igaz a kapcsolataidra is: Eldöntheted kiket fogsz szeretni, de Isten nem fogja erőltetni hogy szeress akárkit is.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan hat másképp a szeretet, ha tudod, hogy ez egy döntés?
  • Hogyan magyaráznád a különbséget a szeretetetek között? A szeretetet ami Istentől jön, és a szeretet ami az emberi értelmen alapul?
  • Mit bizonyítottak az életedben lévő emberek, hogy az igaz szeretet egy döntés és elköteleződés?

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása