Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten bölcsességében bízz, ne az érzéseidben!

2019. július 05. 03:00 - FodorImi

„Bízz az Úrban teljes szíveddel, ne függj a saját értelmedtől! Keresd az ő akaratát mindenben, amit teszel, és ő megmutatja neked, melyik ösvényen kell járnod. Ne légy elragadtatva a magad bölcsességétől! Inkább féld az Urat, és fordulj el a gonosztól!” (Péld 3,5–7 NLT fordítás)

Voltál már úgy valaha, hogy valamit nagyon-nagyon jónak, helyesnek éreztél, aztán amikor megtetted, nagyon-nagyon rosszul végződött?

Az érzések hazudnak. Mindig becsapnak. Van egy régi vidéki dal, ami ezt mondja: „Hogyan lehet valami rossz, amikor olyan jónak tűnik?” Azt hiszed ugratlak? Van egy csomó dolog, amelyek rosszak, pedig pillanatnyilag úgy érzed, hogy jók.

Egy kapcsolatban hat hónap után csodálkozol: „Mit is gondoltam én?” Egy munkahelyen töltött néhány hét, és azt gondolod: „Hogy a csodába tudtam ezt kifogni?” Egy gyors döntés, ami abban a pillanatban veszélytelennek látszik, évekkel később összetör és sebekben hagy téged.

Ha az életedben kevesebb hibát és kevesebb rosszul végződő eseményt akarsz megtapasztalni, akkor meg kell hallgatnod, mit mond a Példabeszédek 3,5–7: „Bízz az Úrban teljes szíveddel, ne függj a saját értelmedtől! Keresd az ő akaratát mindenben, amit teszel, és ő megmutatja neked, melyik ösvényen kell járnod. Ne légy elragadtatva a magad bölcsességétől! Inkább féld az Urat, és fordulj el a gonosztól!”

Ha igazán akarod Isten áldását az életedre, Isten bölcsességétől kell függnöd, nem attól, amit az érzéseid vagy a zsigereid mondanak. Bízz az Úrban, és ne a saját értelmedben!

Hogyan nyered el Isten bölcsességét?

Imádkozz! Beszélj Istenhez, és engedd, hogy szóljon hozzád miközben a Bibliát olvasod. Így jutsz Isten bölcsességéhez.

Jakab 1,5-ben azt mondja a Biblia: „Ha valaki nem elég bölcs közületek, kérje Istent, aki bőkezűen ad mindenkinek szemrehányás nélkül, és meg fogja kapni” (NIV fordítás).

Isten nem akarja, hogy buta hibákat kövess el. Nem akarja, hogy rosszul végződjenek a dolgaid, hogy egyik kudarcból a másik kudarcon át haladjon az életed. Isten azt akarja, hogy sikeres legyél. Azt akarja, hogy bölcs döntéseket hozz az idődről, a pénzedről és a kapcsolataidról.

Ez nem olyan, hogy vársz az Isten segítségére. Ő az, aki vár rád! Isten azt mondja neked: „Figyelj, itt vagyok! Adok neked bölcsességet. Bőkezűen adom. Nem neheztelek érte. Bölccsé akarlak tenni. Csak kérned kell.”

Ha áldott akarsz lenni, meg kell nyerned Isten bölcsességét. És ha Isten bölcsességét keresed, azt Isten Igéjében találod meg.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj egy olyan időszakára az életednek, amikor egy nagy döntést az érzelmeid alapján hoztál meg. Mi lett az eredménye?
  • Milyen módon szól hozzád Isten? Hogyan ismered fel, hogy ő beszél veled?
  • Miért olyan fontos minden nap időt tölteni Istennel, ha meg akarod ismerni az életedre vonatkozó tervét?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.06.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása