Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyisd ki a szemed, hogy szolgálhass másoknak!

2019. augusztus 04. 03:00 - daniella_89

„Mások javát keressétek!” (1Kor 10,24 NCV fordítás).

petatodd_02_1344955a1.jpg

Ha szeretnél szolgálni emberek felé, le kell lassítanod, és meg kell figyeld a világot! Ez segíteni fog abban, hogy érzékennyé válj más emberek szükségeire.

Ha úgy döntenél, hogy elmész egy országot átszelő túrára, többféle lehetőség közül választhatnál ahhoz, hogy eljuss egyik helyről a másikra. A leggyorsabban repülőgéppel érnél oda, de nem látnál túl sokat az országból. Utazhatnál vonattal vagy akár autóval, mindkettő lehetőséget biztosítana arra, hogy többet láthass. Azonban, ha valóban a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni a dologból, gyalog mennél.

Mivel minél lassabban mész, annál többet látsz.

A Biblia azt mondja, hogy „Mások javát keressétek!” (1Kor 10,24 NCV fordítás). Kérd Istent, hogy ruházzon fel lelki érzékeléssel azon emberek iránt, akik érzelmileg, lelkileg vagy fizikailag sérültek!

Talán ez egy veled született adottságod. Automatikusan megérzed, ha körülötted valaki szükséghelyzetben van. Ez nem jelenti azt, hogy te sokkal „szellemibb” vagy, mint mások. Egyszerűen így teremtettél.

Sajnos ez nem igaz mindannyiunkra. Néhányunknak mintha lelki figyelemzavara lenne. Könnyű elterelni a figyelmünket. Könnyen feladatközpontúvá válhatunk. Könnyű figyelmen kívül hagynunk, hogy mi történik körülöttünk.

Ha törődsz másokkal, körültekintőbb leszel. Nem mindig könnyű meglátni mások szükségleteit, főleg, ha túl elfoglalt vagy, és szoros az időbeosztásod. A szükségben levők szolgálata viszont egy fontos feladat. Isten szeretné, ha részt vennél benne. Kérd meg, hogy segítsen megmutatni, mik azok, amikben rossz helyre összpontosítasz, hogy aztán le tudd venni ezeket a feladatlistádról!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Azok közül, akik mellett elmész minden nap, milyen embereket nehezebb észrevenned? Ha nyitva tartod a szemed, milyen új lehetőségeket látsz egyikük megsegítésére?
  • Hogy van az, hogy azok, akik semmibe veszik mások szükségleteit, Istent is semmibe veszik?
  • Milyen egyszerű módszerekkel alakíthatnád úgy az időbeosztásodat, hogy ne legyél se túlterhelt, se túl elfoglalt meglátni a körülötted lévő emberek szükségleteit?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.28. Ford.: nagynikoletta, daniella_89)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása